Mainos

Keskustajohtajat hyväksyisivät Jäätteenmäen euroehdokkuuden

Enemmistö keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajista on valmis kelpuuttamaan kansanedustaja Anneli Jäätteenmäen keskustan eurovaaliehdokkaaksi.

Nelosen Uutisten tekemässä kyselyssä 16:sta kyselyyn osallistuneesta puheenjohtajasta 11 hyväksyi ehdokkuuden ilman ehtoja. Kaksi vastaajista halusi ensi katsoa, tuomitaanko Jäätteenmäki ns. Irak-jutun oikeuskäsittelyssä. Yksi piti viisaampana jättäytyä pois vaaleista, yksi hylkäsi ehdokkuuden ja yksi ei halunnut kertoa kantaansa. Viiden piirijärjestön puheenjohtajat eivät osallistuneet kyselyyn lainkaan.

Piirijohtajilta kysyttiin myös kantaa kansanedustaja Hannu Takkulan ehdokkuuteen. Yhdeksän ottaisi Takkulan mukaan ja neljä ei. Yhden kanta on "ehkä" ja kaksi ei vastannut kysymykseen.

Takkulan ehdokkuudesta syntyi kiista, kun puolue nimesi ensimmäiset 12 ehdokastaan marraskuussa. Asia siirrettiin puoluehallituksen ratkaistavaksi. Takkulaa ovat vastustaneet Lapin ja Peräpohjolan piirit, jotka tukevat europarlamentaarikko Paavo Väyrysen uudelleenvalintaa. Väyrynen on ilmoittanut harkitsevansa uudelleen omaa ehdokkuuttaan, jos Takkula hyväksytään. Keskustalla on vielä asettamatta kahdeksan ehdokasta.

Kysely tehtiin viikonlopun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.