Mainos

Keskuspölynimuri vie siivouksen uudelle tasolle – ”Aidosti puhdasta ja pölytöntä jälkeä”

Vilistääkö sohvan alla villakoiria jo muutama päivä imuroinnin jälkeen? Vaivaako siivouksen jälkeen nenään pistävä tunkkainen ”imurin haju”? Keskuspölynimuri poistaa tehokkaasti pölyn ja roskan ja sen ulospuhallusilma johdetaan sisätilojen sijaan ulos. Sisäilma on raikasta ja hajutonta.

Imurointi voi olla viheliäinen askare, jos työvälineet eivät jätä jälkeensä riittävän puhdasta tulosta. Perinteinen perästä vedettävä imuri aiheuttaa imuroitavaan tilaan ilmavirtauksen, joka saa pölyn nousemaan huoneilmaan. Ilmassa leijaileva pöly laskeutuu hitaasti. Kun imuri on jo ennätetty laittaa takaisin siivouskaappiin, saattaa lattialla odottaa uusi kerros pölyä.

Keskuspölynimurilla imuroitava pöly ja huoneilma johdetaan suoraan pois imuroitavasta tilasta, jolloin tilaan ei synny ilmavirtausta. Sisäilma on näin siivouksen jäljiltä puhtaampaa ja raikkaampaa – ja ennen kaikkea koti pysyy pölyttömänä pidempään.

Pölyn pyyhkimisen kierteestä eroon

Keskuspölynimureita valmistavan kotimaisen Allawayn myyntipäällikkö Teemu Jaatinen toteaa laadukkaan sisäilman olevan merkittävin tekijä, miksi keskuspölynimuri hankitaan.

– Keskuspölynimurilla saadaan aidosti puhdasta ja pölytöntä jälkeä. Huonolla imuroinnilla siivous on jatkuva kierre, eikä koskaan ole oikeasti puhdasta.

Keskuspölynimurin hankinnan myötä pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, sillä kertasiivouksella saadaan tehokkaammin puhdistettua kertynyt pöly. Jo muutamassa viikossa voidaan havaita, kuinka pölyn määrä kotona on vähentynyt.

– Keskuspölynimurilla saadaan kerralla hyvä tulos aikaan, eikä työvaiheita tarvitse toistaa, Jaatinen kiteyttää.

Imurointi on hiljaista, kevyttä ja nopeaa

Perinteinen perästä vedettävä imuri saattaa tuntua kömpelöltä varsinkin ahtaammissa tiloissa. Imuri on myös raskas kantaa. Keskuspölynimurilla imurointi on perinteistä imuria kevyempää ja nopeampaa, sillä imuroidessa siirrellään vain letkua ja vartta. Siksi imurointi käy helpommin myös hankalissa kohteissa kuten portaikossa ja yläkaapistojen päältä.

– Painavalla perästä vedettävällä imurilla kolhitaan helposti sohvan jalkoja, rappusia ja lattialistoja, Jaatinen lisää.

Robotti-imurilla puolestaan hankalat nurkat, portaikot, tasot, sohva ja sänky jäävät kokonaan käymättä läpi. Keskuspölynimurilla ylletään kaikille pinnoille. Allawayn siivousvälineistä löytyy lisäksi eri pinnoille erilaisia suulakkeita kuten rikkaimuri, tekstiilisuulake ja erityisesti auton imurointiin tarkoitettuja suulakkeita.

Keskuspölynimuri on perinteiseen imuriin verrattuna käyntiääneltään hyvin hiljainen – jopa huomaamaton, sillä imuri sijaitsee toisaalla esimerkiksi teknisessä tilassa tai kodinhoitohuoneessa. Allawayn keskuspölynimurilla imuroidessa kuuluu vain suulakkeessa kiitävän ilman suhina. Imuroidessa voi siten samalla keskustella tavallisella puheäänellä tai kuunnella vaikka musiikkia.

Keskuspölynimurien moottorit ovat lisäksi perinteisiä imureita tehokkaampia ja pitkäikäisempiä.

Keskuspölynimuri sopii niin uuteen kuin valmiiseenkin kotiin

Millaiseen kotiin keskuspölynimuri sitten sopii?

– Kaikkiin koteihin, niin uusiin kuin jälkiasennuksena valmiisiinkin koteihin, Jaatinen sanoo.

Uutta kotia rakennettaessa keskuspölynimurijärjestelmä on hyvä suunnitella pohjapiirroksen kanssa samaan aikaan. Allawayn suunnittelupalvelu on maksuton: suunnittelijalle lähetetään pohjapiirustus, johon sovitetaan muun muassa imurasioiden määrä ja niiden paikat, putkiston reitit sekä keskusyksikön paikka.

Suunnitellussa on tärkeää ottaa huomioon, että keskusyksikkö on talouden tarpeisiin riittävän tehokas ja imurasioita on sopiva määrä.

Uudiskohteessa järjestelmän asennus tapahtuu samassa rytmissä muun talotekniikan kanssa. Jälkiasennuksena valmiiseen kotiin keskuspölynimurijärjestelmän asennus onnistuu hyvin esimerkiksi muun remontin yhteydessä, jolloin muutenkin aukaistaan seinäpintoja.

– Jälkiasennuksessa voidaan hyödyntää olemassa olevien kaapistojen ylä- tai alasokkeleita. Lisäksi imuletkun pituudella voidaan vähän soveltaa, jos imurasioille ei saada riittävästi paikkoja muuten.

Esimerkiksi 80-neliöiseen kaksikerroksiseen kotiin imurasioita voidaan asentaa yksi molempiin kerroksiin, porraskuilun läheisyyteen. Keskusyksikkö asennetaan aina lämpimään tai puolilämpimän tilaan kuten varastoon, tekniseen tilaan tai kodinhoitohuoneeseen. Tilaa keskusyksikkö ja siivousvälineet vievät vain tavallisen 50 senttimetriä leveän siivouskaapin verran.

Poistoilma johdetaan keskusyksikön suodattimien läpi ulos usein talon seinästä tai katosta. Poistoputken paikan tulee sijaita riittävän korkealla, jotta se jää talvella lumitason yläpuolella. Keskuspölynimurijärjestelmän asennus vie noin yhden päivän työn.

– Keskuspölynimurilla on myös talon tai kiinteistön arvoa nostava vaikutus. Moni uuden kodin ostaja, joka on tottunut keskuspölynimuriin, ei ole edes kiinnostunut talosta, jossa sitä ei ole, Jaatinen sanoo.

Imurointisovellus muistuttaa tyhjennysvälistä

MAINOS Allaway tuote 2

Keskuspölynimurin letku kytketään imurasiaan, josta ilma johdetaan keskusyksikön kautta ulos. Keskusyksikön suodattimet erottavat pölyn ja muun roskan erilliseen tyhjennettävään säiliöön, jonka jälkeen suodatettu ilma puhalletaan poistoputken kautta ulos.

Allawayn keskuspölynimuri vaatii roskasäiliön tyhjennyksen sekä suodattimen puhdistuksen ja tarvittaessa vaihdon noin kerran vuodessa. Imurointi on siis hyvin huoletonta. Keskuspölynimurin säiliö on jopa 20-litrainen, kun perinteisen perästä vedettävän imurin säiliöön tai pölypussiin mahtuu noin kolme litraa. Allawayn keskuspölynimureita voidaan käyttää pölypussin kanssa tai ilman.

– Huoltoväliin vaikuttaa asuinneliöiden määrä, talouden koko, lemmikkien määrä ja esimerkiksi se, kuinka paljon hiekkaa kulkeutuu sisälle. Omassa käytössä tyhjennysvälin oppii hyvin äkkiä.

Allawayn Z 45i -keskuspölynimuriin voi liittää älypuhelinsovelluksen. Sovellus voi automaattisesti ilmoittaa roskasäiliön tyhjennyksen tarpeesta ja muistuttaa seuraavan suositellun imurointikerran lähestymisestä. Sovellus kertoo myös, milloin ja kuinka paljon kotona on imuroitu ja paljonko energiaa imurointi on kuluttanut.

Keskuspölynimuri on myös mahdollista liittää osaksi olemassa olevaa kotiautomaatio- tai ilmanvaihtojärjestelmää. Esimerkiksi kodin ilmanvaihto voidaan asettaa käynnistymään automaattisesti aina kun imuroidaan ja siten entisestään tehostaa siivousta.

Allawayn keskuspölynimuri on pitkäikäinen ja kestävä hankinta. Suomessa Allawayn keskuspölynimureita on asennettu 80-luvulta lähtien ja kaikki uudet osat sopivat aina myös vanhempiin malleihin. Imuriin on saatavilla laaja valikoima erilaisiin kohteisiin sopivia suulakkeita.

Allaway on mukana toteuttamassa unelmia Kotoisan kevään 2021 uudella kaudella. Kotoisa keskiviikkoisin klo 20 MTV3-kanavalla. Koko kauden jaksot katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Allaway-keskuspölynimuri

  • Keskuspölynimurijärjestelmä koostuu keskusyksiköstä, seinien tai esimerkiksi sokkelien sisään asennettavasta putkistosta, imurasioista sekä siivousvälineistä
  • Sopii jokaiseen kotiin – niin uuteen kuin jälkiasennuksena valmiiseenkin kotiin
  • Hiljainen imurointiääni tekee imuroinnista miellyttävää
  • Avainlippu-merkki kertoo kotimaisuudesta: kaikki tuotteet valmistetaan Jyväskylässä
  • Keskusyksiköllä on viiden vuoden moottoritakuu
  • Kaikki uudet osat sopivat aina myös vanhaan järjestelmään
  • Lue lisää: Allaway.fi


Lue myös:

    Uusimmat