Keskiviikkoon asti kevätkelejä ja jopa ennätyspäiviä – sitten alkaa "karsean näköinen" vappuviikonloppu, jopa rakeita

Keskiviikkoon asti luvassa kevätkelejä – vappuaattona jotain ihan muuta 3:44
Katso tarkka ennuste tästä.

Vappuaattona Suomessa voi sataa vettä, lunta ja jopa rakeita.

Lämpötilat pysyvät isossa osassa Suomea keväisissä lukemissa keskiviikkoon asti. Etelässä päästään alkuviikosta jopa 20 asteen lukemiin.

Kuurosateita koetaan kuitenkin pitkin viikkoa. Sadenauha saapuu Suomen ylle maanantain ja tiistain välisenä yönä etelästä. 

– Tämä on tällainen kuuroherkkä tilanne, mutta todennäköisesti kuurot jäävät melko vähäisiksi, arvioi meteorologi Liisa Rintaniemi.

Auringonpaiste ja lämpö ovat vallitseva olotila Rintaniemen arvion mukaan sateen kainalossa, eli Kuopion korkeuksilta etelään päin.

– Ukkonenkin saattaa olla mahdollista jo tiistaina, tai sitten keskiviikon aikana. Toisaalta nämä saattavat olla vuoden lämpimimmät päivät tähän asti.

Käänne keskiviikon jälkeen

Torstaina Suomessa herätään erilaiseen sääympäristöön.

– Torstaina uusi sadealue saapuu lännestä ja lämpötilat ovat jäämässä selvästi alhaisemmaksi. 15 astettakin alkaa olla tiukassa.

Epävakaa sää jatkuu viikonlopulle. Viikonloppua esittelevä sääkartta on täynnä sadealueita ja korkeintaan 12 asteen lämpötiloja. 

– Se on karsean näköinen, Rintaniemi tiivistää.

Vappuaattona lämpöhaarukka on 5–10 astetta.

Kartta on Rintaniemen mukaan kuitenkin pessimistisemmän näköinen kuin todellisuus.

– Ilma on sunnuntaina tosi kylmää ja kuivaa, sateen olomuoto voi olla pikemminkin rakeita. Jotain kuurosateita, kylmää vettä tai rakeita voi tulla taivaalta vappuaattona.

Katso tarkempi ennuste vappuviikolle artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat