MTV seurasi: Kanada pilasi Jesse Puljujärven huippuillan – Leijonat suli lopussa

Jesse Puljujärvi liekeissä! Toinen maali Kanadaa vastaan 1:00
Jesse Puljujärvi kihautti illan toisensa ja vei Suomen 3–2-johtoon.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat haastoi Kanadan vahvalla pelillä lauantaina, mutta Kanada oli ratkaisupaikoissa vahvempi ja otti voiton lukemin 5–3. Tässä artikkelissa seurattiin ottelua hetki hetkeltä. Ottelun kiinnostavimmat tapahtumat ja videot voi katsoa alta.

Lopputulos: Kanada–Suomi 5–3

Seuranta

Klo 19.46 Seuranta päättyy tähän. Kiitos seurasta. MM-aiheita ja erityisesti Leijonia seurataan tiukasti verkkosivuillamme loppuillan ajan.

Klo 19.43 Olli Jokinen kritisoi vahvasti Suomen puolustuspelaamista erityisesti Kanadan voittomaalissa.

– Todella pehmeää. Kasken pitäisi mennä ja liimata tuo äijä seinään kiinni, Jokinen manaa.

Klo 19.41 Kanadan 5–3-maali katsottavissa alla.

Kanada niittaa tyhjään maaliin 5-3-lukemat 0:50

Klo 19.37 Alla olevalta videolta voi vielä katsoa Kanadan 4–3-maalin.

Leijonille karmea merkkausvirhe – Kanada 4-3-johtoon 0:54

60 minOttelu päättyy Kanadan voittoon 5–3.

59 min Kanada iskee tyhjiin. Dawson Mercer laukoo lukemiksi 5–3 ja ratkaisee pelin.

59 min Suomi ei saa kiekkoa alueelle. Pitkä kiekko ja Säteri palaa taas maalille. 40 sekuntia peliaiaka jäljellä.

58 min Leijonat ottaa maalivahdin pois ja yrittää maalia kuudella kenttäpelaajalla.

58 min Suomi ottaa aikalisän, kun alle kaksi minuuttia peliaikaa on jäljellä.

57 min Alle kolme minuuttia peliä jäljellä. Arttu Hyrylle avautuu avopaikka maalin eteen, mutta mies ei onnistu. Laukaus kilpistyy Binningtonin olkapäähän.

56 min Granlund pääsee nousemaan kulmasta maalille, mutta ampuu päin kanadalaisvahtia. Suomella on nyt hyvä myllytys päällä.

55 min Leijonat on ottanut pelin hallinnan nyt itselleen, mutta hyviä paikkoja ei toistaiseksi ole siunaantunut. Kuitenkin pirteämpää ilmettä Suomelta.

52 min Leijonat ovat ensi kertaa ottelussa tappiolla. Nyt tarvitaan vastuunkantajia. Suomi aloittaa ainakin heti maalin jälkeen pirteämmin ja saa pienen pyörityksen Kanadan päähän.

51 min Brandon Hagel iskee kiekon reppuun ja Kanada johtaa 4–3. Loistava syöttö Tavaresilta, joka on unohtunut Suomen puolustukselta vapaaksi maalin edustalle.

50 min Suomi on täysilukuinen. Kanadalle taas vaarallinen paikka, mutta kiekko menee ohi maalin. Hidastus kertoo, että Jormakka saa kanadalaisen vetoon mailansa väliin.

49 min Mäenalanen pääsee purkamaan. Kanada ei pääse kunnolla pyörittämään ylivoimaa.

48 min Kanada saa heti loistopaikan ylivoimalla, kun Säteri tiputtaa kiekon. Suomen puolustus siivoaa sen kuitenkin väljemmille vesille.

47 min Hannes Björninen joutuu jäähylle korkeasta mailasta. Kanadalle kahden minuutin ylivoima.

46 min Granlund purjehtii läpi keskeltä ja pääsee laukomaan hyvästä paikasta, mutta kiekko viuhuu ohi maalin.

45 min Mäenalanen pääsee laukomaan Björnisen syötöstä. Binnington kuitenkin torjuu.

43 min Jesper Mattila pelaa pehmeästi maalin takana ja Tavaresille avautuu paikka. Kiekko menee onneksi ohi maalin.

42 min Kanada on taas täysilukuinen.

41 min Suomi saa rakennettua heti kelvollisen tilanteen Oliver Kapaselle ylivoimalla. Binnington kuitenkin torjuu.

41 minKiekko putoaa jäähän, ja kolmas erä alkaa.

Klo 19.00 Kolmas erä alkaa aivan tuota pikaa. Suomen valmennustiimiin kuuluvan Mikko Mannerin mietteet erätauolla:

– Nyt yritetään lähteä taas yhdessä syviin. Äijää maalille. Kärsivällinen ja terävä pitää olla koko ajan, Manner sanoo.

Klo 18.56 Suomen ykköskenttä ei ole tänäänkään ollut kovin hyvin pelin päällä. Sami Kapanen analysoi ketjun Jormakka-Björninen-Mäenalanen tämänpäiväistä suoritusta.

– Tuo ykkönen on edelleen pikkaisen kadoksissa. Siinä ei ole pelinopeutta, tuktoimia, ja kun tämän hetken kemiaa miettii, niin se ei ole vielä valmis.

40 min Alla olevalta videolta voi katsoa Bowen Byramin törkeän keihästämisen Jesse Puljujärven sukukalleuksiin.

Tästä Puljujärvi raivostui – Kanadan pelaajalta likainen teko 3:45

40 min Suomen loppuerän ylivoima ei taaskaan vakuuta. Kolmannen erän alkuun ylivoimaa jää kuitenkin jäljelle puolisentoista minuuttia.

38 min Leijonat pääsee pelaamaan seuraavat kolme minuuttia ylivoimaa.

37 min Kanada tasoittaa. Owen Power laittaa ranteet lukkoon ja kiekko viuhuu ohi Säterin. Tilanne 3–3.

36 min Byramille annetaan oikeutetusti 5+20 minuutin jäähy ja hän joutuu suihkuun. Jesse Puljujärvelle kahden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta. Ottelu jatkuu neljällä neljää vastaan.

36 min Bowen Byram nostaa mailan Jesse Puljujärven haaroväliin, josta suomalainen tulistuu. Ainakin Puljujärvi komennetaan jäähyaitioon. Tuomarit tutkivat tilannetta videolta.

35 min Vittasmäki täräyttää pleksiin ja Jesse Puljujärvi lapioi kiekon maaliin! Suomi johtaa 3–2.

34 min Kanadan Tanevilta todella luja taklaus Pekka Jormakkaan. Suomen hyökkäys tyrehtyy siihen. Leijonilla on nyt vaikeaa.

32 min Viimeiset hetket ollaan vietetty Suomen päädyssä. Kanada vääntää tilanteen toisensa jälkeen voitoksi, mutta kovin hyville maalipaikoille se ei onneksi ole päässyt.

31 min Peli on sekavaa. Kummallekaan ei ole hetkeen siunaantunut kunnon paikkoja. Kanadan Nick Paulilla on ollut tämän erän paras tontti, kun hän pääsi nokikkain Säterin kanssa, mutta nosti kiekon tolppaan.

29 min Leijonien ylivoima oli tällä kertaa täysin luokatonta. Vaahterapaitojen aktiivinen alivoima sai Leijonien pelin sekaisin. Joukkueet ovat taas täysilukuiset.

28 min Leijonien ylivoima alkaa taas kehnosti kun Saarijärvi menettää kiekon hyökkäysalueella. Kanadan Mercer pääsee alivoimalla hyökkäykseen, mutta Säteri torjuu.

27 min Jormakka on pääsemässä yksin läpi, mutta hänet koukataan irti kiekosta. Suomi jälleen kahden minuutin ylivoimalle, kun Parayko joutuu istunnolle.

26 min Innalalle siunaantuu hyvä tontti, mutta maalivahti Binnington venyttää suomalaisen laukauksen eteen. Ylivoima päättyy.

24 min Pelissä on kova intensiteetti. Kanada pelaa täysin eri vauhdilla kuin ottelun alussa. Suomi-poika laitta kuitenkin hyvin kampoihin. Kiekko on pyörinyt viime hetket lähinnä keski-alueellatai nurkissa. Nyt Suomi pääsee ylivoimalle, kun Kanadan Dubois ottaa kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta.

23 min Suomi on täysilukuinen. Määttä nousee hyökkäykseen ja laukoo kohti Binningtonia, ja näin SUomi saa aloituksen Kanadan päätyyn. Kanadan ensimmäinen ryntäys on näin kestetty.

22 min Dylan Cozens pääsee laukomaan ylivoimalla, mutta Harri Säteri torjuu. Rissasen jäähyä jäljellä reilut kymmenen sekuntia.

21 minToinen erä käynnistyy. Kanada siis ylivoimalla, koska Rasmus Rissanen sai ensimmäisen erän lopussa kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta.

20 min  Kanada pääsee aloittaamaan ottelun toisen erän ylivoimalla. Syynä alla oleva video Rasmus Rissasen toimista Connor Bedardia vastaan.

Rasmus Rissanen antaa kovuutta Kanadan Connor Bedardille, tästä tärähti vielä jäähy 0:56

20 min Jesse Puljujärvi summasi ensimmäisen erän haastattelupisteellä.

– Oli niin kuin pitikin. Lähettiin ihan täysiä ja saatiin pari maalia, Puljujärvi kertoi ottelun alusta.

– Sitten lähettiin ylös-alas-kiekkoon mukaan ja tilanne oli 2–2.

– Pitää pitää vähän enemmän kiekkoa siellä (Kanadan päädyssä). Ollaan fiksuja eikä anneta ylivoimahyökkäyksiä. Luotetaan että maalipaikat tulevat sieltä.

20min Ensimmäinen erä on pelattu. Loppuun Kanada sai vielä todella hyvän paikan, mutta Suomen pelaajat onnistuivat tällä kertaa pääsemään kiekon tielle, vaikka Harri Säteri oli jo ajautunut kauas maaliltaan. TIlanne ensimmäisen erän jälkeen siis 2–2.

19 min Kanadan tasoitus katsottavissa alla.

Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin virhe johti Kanadan maaliin 2:14

18min Arttu Hyry pääsee kanadalaisen poikkisyöttöön väliin ja kiekko kimpoaa katsomoon. Jäähyä jäljellä noin puolitoista minuuttia.

18min Olli Määttä joutuu jäähyaitioon, syynä väkivaltaisuus. Hidastuksen perusteella Leijonien alivoima tulee tällä kertaa melko heppoisesti.

17min Kanadan 1–2-kavennus on katsottavissa alla olevalta videolta.

Kanada kaventaa – Leijonien maali keikkui kannattimillaan 0:54

16min Kanada iskee vahvasti ylivoimahyökkäyksellä. Kiekko näyttää jo ylittäneen maaliviivan ja kanadalaiset nostavat jo kädet ilmaan, mutta Suomi vaikuttaa selviävän säikähdyksellä. Videotarkistuksen jälkeen kuitenkin huonoja uutisia: maali Kanadalle. Maalintekijäksi merkitään Brandon Tanev. Tilanne siis 2–2.

15min Kanada kaventaa kuin puskista. Virhe oman maalin takana ja Dylan Cozens saa kiekon avopaikkaan maalin eteen, mistä hän ei erehdy. Tilanne Suomelle 2–1.

14min Kanadan pojat yrittävät hieman lämmitellä suomalaisia. Hagel ampuu kiekon kohti Säteriä vihellyksen jälkeen, mutta Saarijärvi käy ilmoittamassa kanadalaiselle, että sopii olla viimeinen kerta. Pienet painit ja peli jatkuu.

13 min Suomi saa taas hyvän tilanteen, mutta tällä kertaa Binnington torjuu.

10min Alla olevalta videolta voi vielä ihailla Jesse Puljujärven avausmaalia ottelun alussa.

Jesse Puljujärvi iski heti maalin Kanadaa vastaan! 0:54

9min Nyt Kanada on saanut pienen otteen pelistä. Kiekko pyörii Suomen alueella, mutta onneksi pääosin kulmissa.

8min Mainittakoon tässä vaiheessa syöttäjät Suomen maaleihin. Puljujärven avausosumaan syöttöpisteet Rissaselle sekä Innalalle. Puustisen maaliin kirjattiin syöttöpisteet Hyrylle ja Saarijärvelle.

6min Leijonat pelaavat todella pirteästi, kuten tulostaulukin jo kertoo. Viimeisen minuutin aikana Kanada on herännyt kuitenkin mukaan peliin. Pari kutia kohti Harri Säterin maalia, mutta hänellä ei ole toistaiseksi ollut mitään ongelmaa torjuntojen kanssa.

4min Verkko heiluu jälleen! Valtteri Puustinen survoo maalin edestä ylivoimalla tilanteeksi 2–0.

3min Connor Bedard ottaa jäähyn huitomisesta ja Suomi pääsee ylivoimalle.

2min Jesse Puljujärvi iskee maalin! Suomi johtaa 1–0.

1min Suomen ykkösviisikko saa heti pienen paineen ja Olli Määttää laukoo sivuverkkoon. Myös Mikko Lehtonen pääsee laukomaan, mutta Jordan Binnington torjuu. Pirteä alku Leijonilta.

Klo 17.20 Kiekko putoaa jäähän.

Klo 17.15 Ottelun alkuun on enää viisi minuuttia. Antero Mertaranta on jo äänessä. Kohta mennään!

Klo 17.10 Päävalmentaja Jukka Jalonen oli selvästi ärhäkällä päällä ennen ottelua.

– Kanada pelaa eri tavalla kuin muut vastustajat tähän mennessä. He paineistavat enemmän ja tulevat kovaa meidän alueella päälle. SIihen meidän pitää varautuu. Pyritään päästä paineen alta pois. He puolustavat erittäin hyvin, mutta kyllä siellä jotain heikkouksia löytyy, Jalonen sanoi pelin alla.

Klo 17.05 Ilari Savonen, Praha: Leijonien tuleva päävalmentaja Antti Pennanen ja hänen apuvalmentajanaan toimiva Jussi Tapola bongattu 02 Areenan uumenista. Kaksikko on tarkistelemassa kisamenoa sekä Leijonien ja Kanadan ilmettä. Pennanen aloittaa Leijonien päävalmentajana syksyllä. Hän luotsaa Suomen maajoukkuetta myös ensi helmikuussa pelattavassa neljän maan (Kanada, USA, Suomi ja Ruotsi) turnauksessa, missä mukana ovat NHL-nimet.

Klo 17.03 Kanadalainen TSN-kanava näyttää Suomi–Kanada-ottelun rapakon takana. Heidän lähetyksessään hehkutetaan Leijonien Oliver Kapasta ja Arttu Hyryä. 23-vuotias Hyrykin on esiintynyt edukseen iskemällä turnauksessa kaksi maalia.

Klo 16.58 Leijonien puolustaja Olli Määttä oli Kasperi Kunnaksen kaukalonlaitahaastattelussa lämmittelyn aikana.

– Huikea peli tulossa. Pieniä asioita pitää korjata. Erilainen vastustaja ja erilainen peli tulossa. Kyllä me ollaan valmiita tänään, Määttä kertoi tuoreita tunnelmia.

Klo 16.53 Leijonat saa tänään vastaansa nipun NHL-miehiä. Kanadan paras pistemies tässä turnauksessa on ollut 18-vuotias supertähti Connor Bedard tehopistein 5+1. Suomen paras pistemies Oliver Kapanen on laittanut maalien suhteen napsun paremmaksi, sillä suomalaisen pistesaldo on neljästä ottelusta 6+0.

Klo 16.45 Suomen lohkossa pelattiin aikaisemmin tänään ottelu, jossa Sveitsi nuiji Tanskan maanrakoon lukemin 8–0. Suomen kannalta ottelu oli kiinnostava, sillä Leijonat kohtaa molemmat maat vielä tämän illan Kanada-ottelun jälkeen MM-kisojen alkulohkossa.

Klo 16.40 Tervetuloa seuraamaan Leijonien ja Kanadan välistä ottelua. Peli käynnistyy klo 17.20.