Jukka Jalonen tuskaili Leijonien lapsuksia: "Pitää maksaa isoa hintaa"

Tähän Leijonat sortui – "Erittäin pehmeää" 1:37
Tähän virheeseen Leijonat karahti: Kanada luikerteli liian helposti voittomaalin tekoon.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen koki joukkueen antaneen Kanadalle turhan helppoja maaleja 3–5-tappioon päättyneessä jääkiekon MM-kisojen alkulohkon ottelussa.

Suomi johti ottelua avausminuuteilla jo 2–0 ja Kanadan tasoitettua vielä toisessa erässä 3–2 Jesse Puljujärven illan toisella maalilla. Päätöserässä kamppailu kuitenkin kääntyi.

Varsinkin voittomaaliksi jäänyt Brandon Hagelin 4–3-osuma syntyi harmittavan helpon merkkausvirheen seurauksena.

– Kyllä me hyvin pelasimme tänään. Oli hyvä lähtö peliin. Vedettiin isolla sydämellä ja kovalla taistelulla, mutta ei vain tänään riittänyt. Annettiin ehkä pikkusen helpolla nuo maalit. Jotenkin semmoisia lapsuksia oli, Jalonen myönsi.

– Noin hyvää joukkuetta vastaan kuin Kanada on tuossa maalin lähellä varsinkin, pitää maksaa isoa hintaa. Tänään kävi niin.

Maalikooste: Kanada - Suomi 7:33
Maalikooste: Leijonat johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Kanada nousi 5–3-voittoon.

Leijonat oli varsinkin toisessa erässä ongelmissa, mutta ajoittain peli oli jopa kohtalaisen hyvin hallussa. Kisojen kolmas tappio ei Jalosta liiemmin sapettanut.

– Kyllä meillä hyvät saumat oli voittaa. Lopussakin oli pari erittäin hyvää paikkaa tasoittaa peli, mutta ei onnistunut, niin ei voi mitään.

– Kyllä me nyt tiedämme, mitä me osaamme. Ei tässä pelaamisessa mitään yllättävää ollut. Harmittaa vain tappio, Jalonen tiivisti.

Jalonen kehui Leijonia: "Hyvät saumat oli voittaa" 0:56
Näin Jukka Jalonen kommentoi Leijonien Kanada-tappiota.

 

Lue myös:

    Uusimmat