Mainos

Keskikesän juhla ja vuoden pisin päivä on täällä – kokon poltto voi jäädä monelle vain haaveeksi tänä juhannuksena, luvassa hellettä ja ukkosta

3:04
Juhannusaattona helteisintä on Itä-Suomessa.

Keskikesän juhlan vietto alkaa tänään juhannusaattona. Suomalaiset ovat perinteisesti suunnanneet juhannuksen viettoon maaseudulle, mökeille ja vesien ääreen. Juhannusperinteisiin kuuluvat kokon polttaminen, saunominen ja juhannustaiat.

Kokon poltto monin paikoin voi kuitenkin jäädä tältä juhannukselta väliin, sillä Ilmatieteen laitos varoittaa metsäpalovaarasta maan etelä- ja keskiosissa.

Suomen liput nostetaan salkoon alkuillalla kuudelta, ja liputus jatkuu läpi yön juhannuslauantaina iltayhdeksään saakka. Juhannus aiheuttaa muutoksia kauppojen ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Päivä on tänään pisimmillään - Utsjoella aurinko laskee vasta heinäkuun lopussa

Tänään on myös kesäpäivänseisaus, eli päivä on pisimmillään. H-hetki on kuutta vaille seitsemän illalla. Sen jälkeen päivät alkavat taas lyhetä.

Kesäpäivän seisauksen aikaan päivän pituus on Helsingissä melkein 19 tuntia, kertoo Ilmatieteen laitos. Pohjoiseen Helsingistä liikkuessa kesäyöt aina vain pitenevät. Esimerkiksi Utsjoella aurinko laskee seuraavan kerran heinäkuun lopussa. Kesää kestää 94 vuorokautta.

Vielä päivällä maantiet voivat olla vilkkaita

Juhannuksen menoliikenteen odotetaan jälleen vilkastuvan tänään puolenpäivän aikaan. Tieliikennekeskuksen mukaan ruuhkaisin aika kestää arviolta muutaman tunnin iltapäivään asti, mutta maanteillä on todennäköisesti jo eilistä rauhallisempaa.

Eilen iltapäivällä ja alkuillasta sattui liikennettä ruuhkauttavia kolareita eri puolella Suomea.

Juhannusaatosta on tulossa varsin lämmin maan etelä- ja keskiosissa, ja lämpötila kohoaa ylimmillään 22–28 lämpöasteeseen. Iltapäivällä luvassa on myös ukkosia.

Lapissa on pilvisempää ja sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila on 8 ja 18 asteen välillä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja