Mainos

Kesämökin muutos

Muutoksen suunnittelu Tomi Kouvola

KUVA: Ennen muutosta

Mökkikausi on taas alkamassa. Kuukausi tästä eteenpäin ja luonto alkaa toivottavasti olla jo hyvin kesäinen. Mökit tuntuvat unohtuvan ihmisten mielistä talvikaudeksi. Sisustus saa jäädä niille sijoilleen, mitä se oli kun syksyllä mökin ovi suljettiin.

KUVA: Ennen muutosta

Muutoskohteemme on 1970-luvun alun mökki, joka on melko tyypillinen sen ajan kesäkoti; kuistilta on ovi pukuhuoneeseen ja saunaan ja toisesta ovesta on käynti itse mökkiin.

Mökki on yhtä suurta tilaa, vain nurkan taakse jää pieni keittiö. Kaikki toiminnot siis sijoittuvat melko pienelle, noin 35 neliön, pinta-alalle. Ikkunoiden edessä on ruokailuryhmä, takan vieressä televisio ja nojatuolit. Perällä on tila 160 cm leveälle sängylle. Erikoisuutena tässä mökissä on sen kauniit hirret. Isäntä on itse kaatanut ne aikoinaan omasta metsästä, kuorinut ja kuivanut ne ja lopulta tehnyt niistä talon.

Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Täälläkin asukkaat pitävät kauniista ja vanhoista esineistä, niitä on kertynyt vuosien varrella melkoinen määrä. Asukkaiden toiveena olisi saada mökkiin selkeyttä ja raikasta kesäistä tunnelmaa.

Teimme mökin sisustuksessa kolme suurta muutosta. Kalusteiden siirrolla, uusilla tekstiileillä ja aina hyvällä sisustusohjeella eli suursiivouksella teimme tämän kesäilmeen.

Ensimmäiseksi otettiin rullamitta käteen ja kalusteet mitattiin. Sänky siirrettiin nyt toisin päin, jolloin tupaan tuli enemmän tilaa ja tv:n katselu onnistuu nyt paremmin sängystä.

Vanhat Pohjanmaalta tuodut penkit mahtuivat juuri ja juuri pitkälle seinälle. Penkit kätkevät sisäänsä mm. vaatteita ja nyt toinen penkeistä toimii myös yöpöytänä. Ruokapöytä siirrettiin aivan ikkunan eteen ja penkki vaihtui varastossa odottaneisiin vanhoihin pinnatuoleihin. Keskelle mökkiä jäi nyt isompi oleskelualue, johon löytyi varastosta keinutuoli.

Tekstiilit ovat aina hyvä, nopea ja suhteellisen edullinen tapa muuttaa kodin ilmettä. Mökkikausi yleensä yllättää ja silloin tekstiilit tarvitaan nopeasti.

Täällä muodostimme kokonaisuuden Lexingtonin valmistekstiilien avulla, niitä ovat kaikki sänky- ja kattaustekstiilit. Valmistekstiilit ovat hyvä vinkki niille, jotka haluavat kokonaisuuden ilman toimitusaikoja. Tekstiilejä valitessa kannattaa muistaa yhtenäisyys, eli suosia mahdollisimman paljon yhden valmistajan tuotteita. Uusilla tekstiileillä halusimme luoda kesäisen ja raikkaan tunnelman. Kaikki peitteet ja liinat ovat vesipestäviä ja muun muassa lakanat ovat silittämättä käyttövalmiita. Lisäksi emäntä ompeli pienet kapat ikkunoihin ja teki penkille vanhoista farkuista hauskat istuintyynyt.

Suursiivouksessa puntaroimme asukkaiden kanssa kaikkien mökissä olleiden tavaroiden merkitystä. Tässä "inventaariossa" sai kyytiä iso osa pölynkerääjistä! Jäljelle jääneet tavarat tulevat nyt paremmin esille ja monelle on löydetty uusi funktio. Kauniit hirsiseinät ja reipas merellinen tunnelma saatiin näin hienosti esille.

Tekstiilit:

 • kaitaliina (9405), 32 €
 • servetti (9408), 4,50 €
 • päiväpeite (6231), 468 €
 • lakana (1730), 140 €
 • tyynyliina (1732), 32 €
 • farkkutyynyliina (2702), 32 €
 • iso farkkutyynyliina 65x65 (2658), 40 €
 • logotyynyliina (3700), 80 €
 • lipputyynyliina (6221), 41 €
 • Sarjan tuotteissa on erilaisia kokoja ja tyynyihin on saatavilla myös höyhensisätyynyt.
 • Tiedustelut: Lexington Company 0400-569 091 www.lexingtoncompany.com

(T.i.l.a. 3.5.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.