Kenellä vastuu kosteusvauriosta?

Ostimme asunnon, jossa havaittiin sittemmin pieni kosteusvaurio kylpyhuoneen laattojen alla (pesukulmassa). Kenelle kuuluu vastuu asiasta, meille vai taloyhtiölle (yhtiö on asiasta tietoinen)?. Kuka repii laatat pois ja hoitaa homman?
Yleensä aina vastuu kosteusvaurioista asunto-osakeyhtiömuotoisessa asunnossa kuuluu yhtiölle. Asuntokauppalaki velvoittaa myyjän vastaamaan piilevistä virheistä kaksi vuotta myyntitapahtumasta eteenpäin. Sinä asioit aina asunto-osakeyhtiön kanssa ja yhtiö asioi asunnon myyjän kanssa, riippuen siitä, mistä vaurio johtuu.

Jos asunnossa on tehty muutostöitä ilman asunto-osakeyhtiön lupaa tai muutostöiden yhteydessä ei ole tarkastutettu vesieristyksiä asunto-osakeyhtiöllä, voi yhtiö käännyttää korvausvelvollisuuden asunnon myyjälle. Jos olet asuntoa ostaessasi saanut tiedon kosteusvauriosta ja sitä tietoa vasten alennusta asunnon myyntihinnasta, saattaa korvausvelvollisuus kääntyä sinulle itsellesi. Jos vastuu on asunto-osakeyhtiön, kuuluu isännöitsijän hoitaa miehet asialle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja