Kelpaisiko tämä olohuoneeseesi: 105-tuumainen kaareva 5K-televisio on jättiläinen

Televisiorintamalla näyttöjen suuruus ja tarkkuus ovat nyt kovia sanoja.

Korealainen teknologiajätti LG kertoo julkistavansa ensi viikolla Las Vegasissa käynnistyvillä CES-messuilla useita UHD-televisioita.

UHD-televisiot tarjoavat moninkertaisen tarkkuuden nykyisiin Full HD -televisioihin verrattuna.

Lippulaivamallina toimii maailman ensimmäinen 21:9 kuvasuhteella varustettu 105-tuumainen UHD-malli (105UC9), jossa on kaareva näyttö ja hulppea 5120 x 2160 pikselin 5K -resoluutio. LG:n mukaan lopputuloksena on aidosti elokuvateatterimainen katselukokemus.

Uutuustelevisio sisältää myös 7.2-monikanavaisen äänentoiston, joka on kehitetty yhteistyössä Harman Kardonin kanssa.  

LG ei mainitse televisiojättiläisen hintaa, mutta odotettavissa on, että myös hintalapun lukema on valtava.

LG tulee esittelemään CES-messuilla myös UB9800-sarjan 4K-televisioita, joiden näytön tarkuus on 3840 x 2160 pikseliä. Näitä UHD-malleja on saatavilla useissa kokoluokissa: 65-, 79-, 84- ja 98-tuumaisina. 

MTV Uutiset tutustui kaarevaan televisioon

MTV Uutiset perehtyi viime syksynä Samsungin valmistamaan 55-tuumaiseen kaarevaan televisioon.

Kokeilumme perusteella kaarevuus ei kuitenkaan tuo katselukokemukseen mullistavaa muutosta, joskin tietyllä tavalla kuva tulee lähemmäksi katsojaa ja kuvaan tulee elokuvateatterimaista syvyyttä.

Kaarevaa televisiota käytettäessä katseluelämys on parhaimmillaan luonnollisesti silloin, kun televisiota katsellaan aivan keskeltä.

Samsungin tapauksessa ei ollut kuitenkaan havaittavissa kuvan vääristymistä, vaikka televisiota olisi katsonut sivustakin.

 

Lue myös:

    Uusimmat