Kekseliäs suomalainen valmistaa haarukoista upeita koruja

Englannissa asuva suomalainen Irje Dennis sai idean erikoisten korujen valmistukseen erään kesämökki-illan sattumien seurauksena.

Aterimista on valmistettu koruja jo ennenkin, mutta suomalainen Irje Dennis sai idean vieraillessaan kesämökillä ystävänsä luona.

– Olimme syömässä ja haarukka tippui vahingossa palavaan nuotioon. Sitten se alkoi vääntyä. Mietin, että tuostahan saisi hauskan rannekorun, Irje Dennis kertoo.

Englannissa Dennis kohtasi kuitenkin haasteen, sillä englantilaiset haarukat olivat liian jykeviä. Oikeanlaisia, pehmeämpiä haarukoita löytyi vasta Ranskasta.

Suomalainen kekseliäisyys kantaa maailmalla

Dennis on valmistanut koruja muutaman vuoden ajan. Hän toteaa kekseliäisyytensä ja käsityötaitojensa olevan osa suomalaista taustaansa.

– Yritän kannustaa ihmisiä siihen, että jokaisesta löytyy aina pieni keksijä tai innovaattori. Jos esimerkiksi kotona joku asia tai esine ei toimi, niin siitä voisi hyvin keksiä uusi hauskoja käyytötarkoituksia, Dennis kertoo. Ihmiset miettivät hänen mielestään turhan paljon muiden mielipiteitä.

Denniksen mukaan suomalaiset ovat olleet aina hyvin kiinnostuneita erikoisista koruista, mutta myöntää että jokainen ei halua haarukkaa ranteeseensa. Dennis on ideoinut hyödyllisiä käyttötarkoituksia myös esimerkiksi kummilusikoille.

– Lusikan varresta saa hyvin tehtyä sormuksen, jota lapsi voi ensin käyttää ketjussa kaulassa ja myöhemmin sormuksena sormessa. Siitä kuperasta päädystä voi sitten tehdä rintakorun lapsen äidille.

Kuvat: Irje Dennis

Siiri L'Ecuyer /MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja