Keinoniinestä koristeita kattaukseen

Vanha kunnon keinoniini on halpa ja helppo askartelumateriaali. Jo vuosikymmeniä sitten näperreltiin ala-asteella keinoniinestä mitä moninaisimpia koristeita. Muodikkaasti retrohenkeen voi jälleen kaivaa kaapista esiin muoviniinikerät. Synttärikutsujen ja muiden juhlien kattausta koristamaan voi sävy sävyyn serviettien kanssa tehdä iloisia kukkia. Oheismateriaaliksi tarvitset puuhelmiä ja ohutta rautalankaa.

Kukat valmistetaan kierittämällä niintä kahdeksikonmuotoon peukalon ja etusormen ympärille. Rautalangan läpi pujotetaan puuhelmi, joka asetetaan kukan keskustaksi. Rautalanka kieputetaan niinen ympäri ja ylijäävä osa läännetään kukan varreksi. Niinestä muodostuvia terälehtiä voi sormin levittää näyttävämmiksi.

Ompelutaitoiset voivat täydentää keinoniinikattausta kirjomalla pöytäliinaan silkkikirjontapistoilla päivänkakkaran tai muun mieleisen kukan. Kuvan mallipöydässä etualalla olevan kukan oranssi keskusta on saatu kohoamaan pellavaliinasta ns. ranskalaisia solmuja käyttämällä.

Mikäli kotoa ei löydy muoviniintä, voi uutta niininarua ostaa askartelukaupasta. Sinooperissa 30 metrin nippu maksaa 2,24 euroa. Valikoimassa on 12 värivaihtoehtoa.

(Teksti: Leena Norta, Kattaukset: Sinooperi)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja