Kehä I:n liittymässä ainakin kahdeksan autoa tien poskessa kumi puhki: "Jo eilen alkavia routavaurioita"

MTV:n toimitukseen yhteyttä ottaneet lukijat kertovat rengasrikkojen sumasta Kehä I:llä.

Tieliikennekeskuksen tiedotteen mukaan tie 101 Kehä I:llä oli perjantaina alkuillasta suljettuna päällystevaurioiden takia. Kello seitsemältä illalla tilanteen kerrottiin olleen ohi. 

MTV:n tietojen mukaan paikalla on sattunut tänään lukuisia rengasrikkoja.

Kouvolalaiset Mika ja Niina Alatalo kertovat hämmästelleensä noin kello viideltä perjantaina iltapäivällä tien poskessa olevia autoja.

– Ajoimme Kehä I:llä Lahdenväylälle laskevalle rampille ja huomasimme noin viisi autoa tasaisin väliajoin pysähtyneenä. Kun olimme paikalla, hinausauto oli juuri ajamassa yhden kohdalle, Niina Alatalo kertoo.

Matkallaan tyssänneitä autoja tuli vastaan vielä lisää, kun kaksikko jatkoi matkaansa.

– Lahden motarilla oli myös muutama auto ja kun nousimme Porvoon motarille, sieltäkin löytyi muutama auto tien sivussa renkaat rikki.

– Ihmettelimme tapahtuneen syytä. Oliko paikalla tapahtunut sabotaasia vai oliko jostain autosta tippunut metalliromua? Mika Alatalo pohtii.

Myös Mari Saarinen todisti tapahtunutta ajaessaan Kivikon liittymässä. Hän epäilee vesilätäköiden peittäneen allensa routavauriot.

– Siellä oli Kivikon liittymän kohdalla isot vesilätäköt, jotka itse kiersin, kuten mies on aina ohjeistanut. Kun pääsin eteenpäin, näin poliisiautot ja useamman auton jonossa. Arvelin ensin paikalla tapahtuneen ketjukolarin, mutta päästyäni lähemmäksi huomasin, että tien pientareet olivat täynnä pölykapseleita, mutta autoissa ei ollut vaurioita. Osa vaihtoi rengasta paikan päällä.

Hän kertoo nähneensä paikalla kaikkiaan kahdeksan autoa rengas rikkoutuneena.

– Liittymässä oli jo eilen alkavia routavaurioita. Epäilen, että veden vuoksi ihmiset eivät nähneet niitä.

Katso myös video joulukuulta: Kuoppa tiessä rikkoi jopa kymmeniä autoja Helsingissä

Kuoppa tiessä rikkoi jopa kymmeniä autoja Helsingissä 0:20

13.1.2023 kello 20.24 artikkelia on päivitetty. Liikenne kulkee jälleen liittymässä. 

Lue myös:

    Uusimmat