Mainos

Käytösopas neuvoo: Älä jätä tekstiviestillä!

Debrett'sin uutuuskirja kertoo, mikä on oikea tapa lopettaa parisuhde tai hylätä ystäväpyyntö Facebookissa.

Käytöstapakirjoistaan tunnettu kustantamo Debrett's on julkaissut kirjan moderneista käytöstavoista. Modernin käyttäytymisen aakkoset -kirjassa asiantuntijat kertovat, kuinka monissa tutuissa käytännön tilanteissa tulee käyttäytyä.

Debrett'sin bloggaaja Jo Bryant vastaa muutamiin yleisiin kysymyksiin käytöstavoista.

Onko huonoa käytöstä tarkkailla kännykkänsä viestien tai puhelujen varalta, kun on lounaalla ystävän tai kumppanin kanssa?

Ihminen, jonka kanssa keskustelet kasvokkain, ansaitsee enemmän huomiota, kuin sinua kännykän kautta tavoitteleva henkilö. Jätä kännykkäsi huomiotta sosiaalisissa tilanteissa aina, kun se on mahdollista. Älä nosta kännykkääsi pöydälle ja vilkuile sitä keskustelun lomassa. Jos odotat tärkeätä puhelua, selitä tilanne etukäteen henkilölle, jonka kanssa lounastat.

Mikä on ystävällisin tapa hylätä ystäväpyyntö Facebookissa?

Tällaisessa tilanteessa on kolme tapaa toimia: Klikata "Hylkää"- painiketta, jättää pyyntö huomioimatta tai hyväksyä pyyntö vasten tahtoasi. Mieti kuitenkin tarkkaan ennen päättämistä, varsinkin jos näet henkilöä oikeassa elämässäkin.

Mikä on oikea tapa lopettaa parisuhde?

Jos ette ole olleet suhteessa paria päivää pidempään ja olette olleet vain muutamilla treffeillä, suhteen voi lopettaa sähköpostilla tai puhelimitse soittamalla henkilölle. Suhteen lopettaminen tekstiviestillä on kuitenkin liian tylyä. Pitkäaikaisemmat suhteet ansaitsevat kuitenkin kunnon selityksen kasvokkain. Älä eroa henkilöstä, joka on juuri saanut huonoja uutisia tai joka on stressaavassa tilanteessa elämässään. Älä myöskään lopeta suhdetta kumppaniisi juuri ennen joulua, hänen syntymäpäiväänsä tai ystävänpäivää. Vältä Facebook-profiilisi päivitystä ennen kuin olet varma, että tilanne on varmasti ohi.

Kuinka monta drinkkiä on sopiva määrä, kun olet ystäviesi kanssa ulkona?

Jokaisella on omat rajansa, ja kannattaa tuntea omansa. Jos tiedät olevasi humalatilassa huonokäytöksinen, yritä ennakoida ja lähde kotiin ajoissa. Älä pilaa muiden iltaa olemalla ylitunteellinen tai vihamielinen.

Onko aina tarpeellista jakaa lasku, kun illastaa ison ryhmän kanssa?

Laskun jakaminen tällaisissa tilanteissa on hyvä ajatus. Lasku tulisi jakaa tasan kaikkien kesken, koska annosten hinnoista valittaminen on noloa, ja saa kyseisen henkilön vaikuttamaan erittäin pihiltä. Sitäpaitsi summa tasaantuu varmasti muutaman yhteisen aterian jälkeen.

Onko hyväksyttävää kiroilla julkisesti?

Jokainen meistä kiroilee päivittäin, mutta on viisasta välttää kiroilua tietyissä tilanteissa, esimerkiksi lasten keskuudessa, työtapaamisissa ja ventovieraiden seurassa.


Teksti: MTV3/Helmi/Ada Mare

Lähde: The Sun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.