Mainos

Kaura-hedelmäpalakeksit

Iki-ihanat kaurakeksit ovat monien suosikki isovanhemmista lastenlapsiin. Kaura kekseissä antaa täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja hedelmäpaloja tuomaan uutta makuvivahdetta, mutta yhtä hyvin keksit onnistuvat perinteisimmin rusinoilla.

Kaura-hedelmäpalakeksit

30-40 kpl

  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
  • 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
  • 1 tl soodaa
  • ½ dl kermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi.

Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Katso myös resepti : Rasvattomat Kaurakeksit!

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.