Mainos

Kauneusleikkaus intiimialueille?

Naisten ulkoisen olemuksen muokkaus on saavuttanut jälleen uuden virstapylvään. Rasvaimut, kauneusleikkaukset ja rintojen suurentaminen ovat nykyisin aivan normaaleja toimenpiteitä. Tämä ei kuitenkaan riitä, sillä naiset ovat alkaneet tuunata ulkoisia sukupuolielimiäänkin entistä ”ehommiksi.”

Buumi kasvaa

Jo 1950-luvun Yhdysvalloissa suoritettiin leikkauksia, jotka tunnettiin nimellä aviomiehen ommel. Leikkausten tarkoituksena oli parantaa naisen hyvinvointia, mutta totuus oli tietenkin se, että emätintä tiukennettiin, jotta se tuottaisi miehelle enemmän mielihyvää. Kuitenkin vasta vuonna 1988 tohtori David Matlock varmistui siitä, että emättimen tiukennusleikkaukset todellakin toimivat ja tuovat lisää seksuaalista mielihyvää. Sen jälkeen nuo leikkaukset yleistyvät etenkin Australiassa, Englannissa, Uudessa-Seelannissa ja Pohjois-Amerikassa.

Vuosina 2004 ja 2005 noin 800 brittinaista sai peräti julkiselta terveydenhuollolta rahoituksen emättimensä ehostamiseen. Luulisi, että moiseen tarvitaan todella hyvät terveydelliset syyt, mutta vielä mitä. Perusteluina rahoituksen saamiseen ovat olleet esimerkiksi seuraavat syyt: leikkauksen jälkeen pystyy käyttämään tiukempia vaatteita, leikkauksen avulla näyttää enemmän pornotähdeltä, pyöräily on mukavampaa ja seksileikit ovat hauskempia kun emätin on kunnossa. Britanniassa näyttää terveydenhuollossa olleen todella löysää rahaa.

Miksi ihmeessä?

Beverly Hillsissä Kaliforniassa tohtori Gary Takowsky on muotoillut jo satojen naisten sukupuolielimiä uuteen uskoon. Miksi naiset haluavat muokata jotain, jonka vain hyvin harva näkee? Sukupuolielinten muovaamisen tärkeimpänä motiivina on saada isompi, parempi ja tiukempi alapää miesten iloksi. Tohtori Takowskyn asiakkaat iästä ja kansallisuudesta riippumatta kertoivat, että mikäli he saavat nuorekkaan alapään, ovat he haluttuja miesten keskuudessa.

Tohtori Takowskyn mukaan jotkut naiset kärsivät siitä, että heiltä puuttuvat täysin ulommat häpyhuulet. Tämän vuoksi he haluavat käyttää kirurgista mahdollisuutta puutteen korjaamiseksi. Epäsuhta ulompien ja sisempien hälyhuulten välillä onkin eräs yleisimmistä syistä hakeutua leikkaukseen. Joillakin naisilla taas on erittäin isokokoinen klitoris, jonka he haluavat piiloon. Osa naisista vastaavasti tuntee itsensä seksikkääksi häpyhuulten pullistellessa pikkuhousujen ja shortsien läpi.

Pääosa naisista kuitenkin hakee sukupuolielimiinsä nuoruutensa hehkeyttä. Ikä ja synnytykset tekevät tehtävänsä myös sukupuolielinten ulkomuodolle. Naisten mukaan häpyhuulet ovat iän myötä menneet ryppyyn ja koko ulkoinen olemus on sen johdosta ehkä hiukan sotkuisen näköinen. Myös rasvapeitteen väheneminen häpyliitoksen päältä tekee ulkoisista sukupuolielimistä ikävännäköisen.

Toki totta

Kieltämättä on totta, että emättimen luontainen mukautumiskyky heikkenee synnytysten myötä, vaikka kaikki terveydenhuollon ammattilaiset eivät sitä suostu myöntämään. Synnytysten jälkeen esimerkiksi emättimen ulkosuu saattaa olla veltostunut tai repeytynyt, jolloin emättimen etuosa ei ole yhtä tiukka ja esteettinen kuin synnyttämättömillä naisilla. Kylmä totuus on, että lantiopohjajumpilla tilannetta ei muuteta miksikään. Toisaalta useita lapsia synnyttäneiden naisten emätin saattaa olla koko ajan laajentuneena kroonisen venymisen ja lihaksiin tulleiden repeämien myötä. Näitä tiloja ei myöskään lihasharjoittelulla pystytä hoitamaan. Leikkaus on tällöin ainoa apu.

Pienten eli sisäisten häpyhuulien suuri koko voi toisinaan tuottaa haittaa. Haitta voi esiintyä kosmeettisena, paikallisena ärsytyksenä, epämukavuutena kävellessä tai istuessa sekä vaikeutena hoitaa hygieniaa kuukautisten aikana. Tällöin on hyvin ymmärrettävää, että apua haetaan kirurgiasta.

Mikäli sukupuolielimiä halutaan muokata puhtaasti siitä syystä, että ne näyttävät kireissä vaatteissa hyvälle, ollaan kyllä pahasti metsässä. Tietysti rahalla saa ja hevosella pääsee, joten jokainen voi ilman muuta itse päättää, mitä hankkimillaan euroilla tekee.

Miten esimerkiksi häpyhuulia laajennetaan?

Häpyhuulten laajennus suoritetaan siten, että kehosta otetaan ensin ylimääräistä rasvakudosta. Rasvan lähteinä voidaan käyttää esimerkiksi reisiä ja vatsapeitettä, joihin tehdään muuta viilto. Viilletyistä alueista imetään pitkällä neulalla ihonalaista rasvaa. Saatu rasva huuhdotaan suolaliuoksessa ja tästä saatu hyytelömäinen seos sijoitetaan kulhoon, jossa siihen lisätään asiakkaan verta. Sekoitus sijoitetaan suureen injektioruiskuun. Neula painetaan syvälle ulkoisten häpyhuulten yläosaan ja rasvaseos painetaan ihon sisälle. Häpyhuulet turpoavat ja ne pyritään muotoilemaan niin, että rasva sijaitsee niissä tasaisesti sekä huulten ulkoinen olemus tyydyttää asiakasta.

Rahan arvoista?

Muokkaus maksaa yli 2 000 dollaria. Yhdysvalloissa jonotusaika operaatioon on nykyisin yli puoli vuotta. Eräät operaatiossa käyneet naiset sanovat, että he kokevat paremman orgasmin uuden emättimensä johdosta. Myös miehet saavat orgasmin nopeammin, koska uusi parannettu alapää on entistä tiukempi. Mahtavan orgastisuutensa lisäksi tuhdimpi alapää on monen miehen mielestä seksikkäämpi kuin luonnon itsensä muovaamaa.

Menetelmä saattaa ehkä tuoda näköä, kokoa ja tehoa, mutta ei ilman varjopuolia. Rasvakudos alueelta katoaa lähes olemattomiin vuoden kuluessa etenkin laihduttavilta tai voimakkaasti liikuntaa harrastavilta naisilla. Joten uusi operaatio on jälleen edessä, mikäli nainen haluaa alapäähänsä takaisin nuo muhkeat muodot.

Operaation haittapuolena on se, että häpyhuulten alue on vaikeasti steriloitavissa, vaikka karvat sieltä ajellaankin. On täysin mahdollista, että alueelle syntyy infektio. On myös kirjattu tapauksia, joissa operaation jälkeen on esiintynyt erittäin voimakkaita yhdyntäkipuja, tai tuntoherkkyys sukuelimistä on kadonnut, leikkauksen jälkeinen arpi on muodostunut ikävännäköiseksi tai on esiintynyt voimakasta verenvuotoa.

Onko sitten mitään järkeä sijoittaa noin 2 000 euroa siihen, että saa hiukan aikaisempaa paksummat häpyhuulet tai tiukemman emättimen? Muokkauksessa käyneiden naisten mielestä on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämäkään operaatio ei siis ole riskitön.


Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock, futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.