Mainos

Kauko Röyhkä ottaa kantaa Aku Louhimiehen ympärillä vellovaan kohuun: "Oliko aivan pakko tuoda asia julkisuuteen?"

9:00

Kauko Röyhkä kommentoi Facebookissa elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen kyseenalaisiin ohjausmetodeihin keskittyvää kohua.

Maanantaina 19. maaliskuuta Yle julkaisi artikkelin, jossa useat naisnäyttelijät syyttävät elokuvaohjaaja Aku Louhimiestä ohjausmetodeista, jotka ovat pahimmillaan olleet nöyryyttäviä ja sadistisia. 

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä kirjoitti asiasta omalla Facebook-sivullaan todeten, että Louhimies on varmasti toiminut väärin ja että ohjaajien mielivaltaa on hillittävä. Hänen mukaansa asia ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen. 

– Täytyy huomauttaa, että muutamat noista Akun kaltoin kohtelemista naisnäyttelijöistä ovat lyöneet itsensä läpi nimenomaan hänen elokuvissaan. Nyt he ovat isoja tähtiä, joilla riittää töitä. 


Röyhkä ihmettelee kirjoituksessaan sitä, että Ylen jutussa esiintyvät naisnäyttelijät toivat asiansa julkisuuteen sen sijaan, että he olisivat lähestyneet Louhimiestä henkilökohtaisesti. 

– Uskon, että kyseiset näyttelijättäret ovat joutuneet kokemaan kovia hänen ohjauksessaan. Mutta oliko aivan pakko tuoda asia julkisuuteen ja koko kansan retosteltavaksi? Eikö olisi riittänyt, jos näin monta merkittävää naisnäyttelijää olisi tehnyt ohjaajalle yhteisen kirjallisen valituksen? Fiksuna miehenä Aku olisi varmasti ottanut onkeensa ja muuttanut tyyliään.

Lopuksi Röyhkä pohtii, että onko naisnäyttelijöiden tarkoituksena ollut vaikeuttaa Louhimiehen työskentelyä. 


Katso ylhäällä olevalta videolta, kun Elokuvasäätiön entinen puheenjohtaja Irina Krohn kertoo elokuva-alan ilmapiiristä ja ongelmista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.