Kauko Röyhkä: En vaikuttanut kirjastani tehtyyn elokuvaan

Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi -menestyskirjaan perustuva elokuvaa saa ensi-iltansa elokuun alussa.

Muusikkona ja kirjailijana tutun Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi -menestyskirjaan perustuva, samanniminen elokuva saa ensi-iltansa elokuussa. Röyhkä on pitänyt itsensä poissa elokuvan teosta, vaikka se pohjautuukin Röyhkän omaan tuotokseen.

Elokuvan tarina yhdistää 1970-luvun Oulun, punkin ja uuden aallon rockmusiikin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin, nuoresta rakkaudesta ja odottamattomista muutoksista.

– En ole ollut mukana elokuvan tekemisessä millään tavalla. Luin käsikirjoituksen jossain vaiheessa, mutta en ole puuttunut siihen mitenkään. Käsikirjoitus on kokonaan elokuvan ohjaajanakin toimivan Matti Kinnusen käsialaa, Röyhkä kertoo MTV3:lle.

Röyhkä hyväksyy tarinaan tehdyt muutokset, vaikka alkuperäinen teos perustuukin osittain Röyhkän omaan elämään.

– Tarinassa on omia kokemuksiani ja asioita ensimmäisten bändieni ajoilta. Tarinan rakkaustarina on kuitenkin tekaistu. Elokuvaa varten on tehty joitain muutoksia, mutta se on ihan normaalia, kun pitää tiivistää niin pitkä tarina pienemmäksi.

– Elokuva on suunnattu enimmäkseen nuorisolle ja tarina onkin kirjaan verrattuna melko paljon teinimpi. Teinit tarvitsevat rakkaustarinan, mutta eihän siinä ole mitään pahaa, Röyhkä naureskelee.

Miss Farkku-Suomi -elokuva saa ensi-iltansa elokuun alussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat