Suomalaismuusikko jätti Facebookin: Homma ei lyönyt leiville

Pitkän linjan muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä kertoo lopettavansa suositut Facebook-kirjoituksensa.

Kauko Röyhkä, oikealta nimeltään Jukka-Pekka Välimaa, ilmoitti faniensa suruksi lopettavansa aktiivisen kirjoittelun Facebook-sivuillaan. Röyhkän kirjoituksia on seurannut jopa 28 000 ihmistä.

– Muutama vuosi sitten kuviteltiin, että artistin avautuminen ja tutuksi tuleminen facebookissa lisäisi myyntiä, mutta ainakaan omalla kohdallani tämä ei ole toteutunut. Ville Haapasalo- ja Arman Alizad -kirjat ovat myyneet hyvin, mutta se johtuu tietenkin siitä, että nuo kaverit ovat suosittuja tv-kasvoja, Röyhkä pohtii.

Itsensä muusikko näkee enemmänkin underground-artistina ja uskoo jäävänsä sellaiseksi.

– Nyt mietinkin, pitäisikö minun painua vielä enemmän maan alle, pois julkisuudesta, ja tehdä juttujani hyvin pienelle porukalle. En tiedä vielä onko se tarpeeksi kannattavaa ja pystynkö elättämään perheeni. Minulla ei ole mitään turvaverkkoa, jos putoan, Röyhkä kirjoittaa.


Facebook-kirjoitukseen kommentoineet fanit ovat ymmärtäneet Röyhkän päätöstä, vaikkakin haikein mielin.

"Kiitos lukuisista hyvistä kirjoituksistasi tänne. Toivottavasti, kun aikaa kuluu, perut päätöksesi ja palaat takaisin mielenkiintoisine kannanottoinesi. Muussa tapauksessa, hyvää jatkoa ja kiitos vielä kerran."

"Tämä taisikin olla se ainoa FB-sivu, jota oikeasti jaksoin lukea ja joka herätti ajatuksia. Harmi sinällään, mutta pointti lopetuksessa selvä ja ymmärrettävissä."

"Sääli, mutta tsemppiä jatkoon."

Kauko Röyhkän tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Lauralle ja Talo meren rannalla. Hänen romaaninsa Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä sai Taiteen valtionpalkinnon vuonna 2009.

Lue myös:

    Uusimmat