Rikostoimittajat tylyinä oikeudessa ylimielisesti pullistelleelle, katujengipomona pidetylle Milan Jaffille: "Kyllä se hymy varmaan hyytyy vankilassa"

MTV:n rikostoimittajat: Katujengit käräjillä 9:02
MTV:n rikostoimittajat pitivät Milan Jaffin käytöstä oikeussalissa erikoisena ottaen huomioon, että Jaff tuomittiin keväällä 10 vuodeksi vankilaan useista vakavista rikoksista ja nyt puidaan taas uusia vakavia rikoksia.

MTV:n Rikostoimittajat ruotivat muun muassa katujengiläisen erikoista käytöstä murhan yritystä koskevassa oikeudenkäynnissä Vantaalla.

Maanantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Vantaalla alkoi jälleen yksi katujengioikeudenkäynti, jossa puidaan kahden, helsinkiläisen ja espoolaisen, pääasiassa maahanmuuttajataustaisista nuorista miehistä koostuvan jengin välistä väkivaltaa.

Yksi espoolaisjengiin kytkeytyvistä nuorista miehistä sai jengien välisessä yhteenotossa vuosi sitten osuman pistoolin luodista keuhkoonsa. Uhri jätettiin Peijaksen sairaalaan eteen erittäin vakavasti loukkaantuneena.

Syyttäjä vaatii murhan yrityksestä rangaistusta seitsemällä henkilölle. 

Rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén kuvaili, miten helsinkiläisen katujengin johtohahmo Milan Jaff piti oikeudenkäynnin alussa merkillistä esitystä tiedotusvälineiden kameroille.

– Aikamoinen esitys hänellä oli. Se saattoi tavallisesta katsojasta tuntua aika oudolta, kun ollaan kuitenkin oikeudessa ja syytteessä murhan yrityksestä, mikä on todella vakava rikos. Ja sitten esiinnytään ylimielisenä siellä, Palmén kuvaili.

Näytteli käsimerkkejä

Oikeudenkäyntiä ja Jaffin pelleilyä seurasi maanantaina paikan päällä rikostoimittaja Eetu Ruonakoski.

–Joo, hänhän hymyili siellä kameralle maireasti, näytti jotain käsimerkkejä ja näytti siltä, että eipä tässä mitään hätää ole, Ruonakoski kertoo.

Ruonakoski piti käytöstä erikoisena ottaen huomioon, että Jaff tuomittiin viime keväänä kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista vakavista rikoksista ja nyt puidaan taas uusia vakavia rikoksia.

– Jos kymmenen vuoden tuomio jää lainvoimaiseksi ja tästä tulee lisää, kyllä se hymy varmaan hyytyy vankilassa viimeistään, Ruonakoski toteaa.

Myöskään rikostoimittaja Pekka Lehtinen ei ymmärrä tällaista rehvastelua ja pullistelua oikeussalissa.

– Tämähän ei ole uusi ilmiö ollenkaan, tätä on ollut aiemminkin oikeussaleissa. Siellä pääsyytetyt näyttävät kansainvälkistä käsimerkkiä tai muuten virnuilevat ja naureskevat, Lehtinen sanoo.

– Luulisi, että oikeudenkäynnissä olisi hivenen kunnioitusta paitsi oikeutta kohtaan, niin tietynlaista nöyryyttä osoitettaisiin raskaiden syytteiden alla. Mutta nämä piut paut siitä välittävät.

Myös vanha murha puhutti

Lisäksi Rikostoimittajat keskustelivat syyttäjien päätöksestä peruuttaa valituksensa hovioikeuteen Viking Sallylla 35 vuotta sitten tapahtuneesta murhasta.

Syyttäjät ovat aiemmin vaatineet murhasta elinkautista vankeutta tanskalaiselle miehelle. Nyt syyttäjät ovat päättäneet luopua jutusta, eivätkä vie asiaa eteenpäin.

Korjattu otsikkoon katujengipomo muotoon "katujengipomona pidetylle".

Lue myös:

    Uusimmat