Katso vinkit: Näin pääset viikkosiivouksesta helpommalla

Voit helpottaa viikoittaista siivousurakkaasi vaivattomin keinoin. Katso niksit!

Mitä siivoukseen tulee, lian ennaltaehkäisy maksaa vaivan. Fiksulla ennakoinnilla nimittäin vältät ylimääräiset kuurausurakat. Näin siivous sujuu vaivattomammin:

Jääkaappi

Jääkaappi on harmillisen helppo uhri epämiellyttäville hajuille, jotka pahimmillaan tarttuvat mietoihin ruoka-aineisiin, kuten kananmuniin ja maitoon. Sanomalehti imee tehokkaasti hajuja ja ylimääräistä kosteutta. Rutista sanomalehdestä tolloja ja suihkuta niihin hieman vettä. Laita sitten tollot jääkaapin nurkkiin ja laatikoihin imemään hajuja yön yli.

Voit myös ennaltaehkäistä hajujen muodostumista pitämällä sanomalehteä laatikoissa. Muista vaihtaa viikoittain.

Suihku/ amme

Kun huomaat, että vesi juoksee viemäriin tavallista hitaammin, viemäri alkaa olla jo lähes tukossa sinne kerääntyneestä liasta ja hiuksista. Voit ehkäistä tukoksien muodostumista kaatamalla viemäriin kuukausittain soodasta ja viinietikasta valmistetun koktailin. Annostele viemäriin noin desi soodaa ja kaada perään saman verran viinietikkaa. Anna vaikuttaa viitisen minuuttia ja huuhtele lopuksi kiehuvalla vedellä. Sama kikka toimii myös esimerkiksi keittiön viemäriin.

Suihkun seinämien puhdistaminen saattaa vaatia rivakoita otteita. Tästäkin toimesta pääset helpommalla, kun pyyhkäiset seinämät nopeasti aina suihkun jälkeen. Pidä siis kylpyhuoneessa käyttöpyyhkeesi lisäksi ylimääräistä pyyhettä, jota voit käyttää saippuaisten seinien kuivaamiseen.

Hella

Onko sinullakin paha tapa unohtaa kokkauksesta aiheutuneet sotkut hellalle kuivumaan? Kun läikkynyt kastike ehtii kuivua, se jämähtää hellaan tiukasti kiinni ja joudut mahdollisesti käyttämään kovia kemikaalipommeja sen puhdistamiseen. Helpointa on pyyhkäistä sotku tuoreena kostealla liinalla.

Kuivien tahrojen poistaminen helpottuu, kun asetat hellalle ensin rätin, joka on kasteltu kuumaan veteen. Anna rätin vaikuttaa muutama minutti. Se pehmentää tahroja niin, että niiden poistamisesta tulee huomattavasti helpompaa.

Pyykinpesukone

Jos vaatteesi alkavat haista, vika löytyy usein pyykinpesukoneesta. Tämä on todennäköistä etenkin silloin, jos peset vaatteita useimmiten alhaisissa lämpötiloissa. Hajujen muodostumista voi ehkäistä pyörittämällä ohjelman kuukausittain tyhjänä korkeassa, vähintään 60 asteen lämpötilassa. Lisää koneeseen sitruunahappoa tai etikkaa, jotka molemmat neutralisoivat epämiellyttäviä hajuja.

Lattia

Ei kenkiä sisätiloihin! Jos haluat vähentää moppauskertoja, likaisten kenkien on jäätävä eteiseen. Ja kyllä – kaikki ulkokengät ovat likaisia kenkiä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – RealSimple)

Lue myös:

    Uusimmat