Katso neljä minuuttia rakkaintasi silmiin – tulokset ovat uskomattomat

Nämä neljä minuuttia voivat muuttaa kaiken.

Silmiin katsominen on hyvin intiimiä. Mutta voiko se, että katsot silmiin läheistäsi esimerkiksi neljän minuutin ajan, muuttaa kaiken? 

Tätä harjoitusta kokeilivat muun muassa aviopuolisot Justin, 44, ja Stephanie, 40, äiti ja 17-vuotias poika, isä ja tytär, sisarukset.

Videolta näkee, kuinka vaikeaa ja jopa absurdia on pysähtyä ja katsoa läheistään silmiin. Neljä minuuttia tuntuu ikuisuudelta. Sitten hymyilyttää. Ja sitten tulevat kyyneleet. 

Jos et näe videota, voit katsoa sen täällä.

Harjoituksen päätyttyä he keskustelevat, miltä harjoitus tuntui, mitä tunteita ja jopa muistoja se herätti. Jokainen harjoitukseen osallistunut kuvailee, että tunteet nousivat pintaan. Minuuttien aikana he tajusivat, kuinka paljon toinen heille todellisuudessa merkitseekään.


Testaa itse: Pysähtykää 2 minuutiksi kerran viikossa

Seksologi Maaret Kallio on myös vinkannut, että katseharjoitus on loistava tapa luoda yhteys kumppaniin. Pysähtykää, ja katsokaa toisianne silmiin kahden tai neljän minuutin ajan

Kokeile harjoitusta myös kotona:

1. Katsokaa toisianne silmiin kahden minuutin ajan ilman häiriöitä tai keskustelua. Älkää päästäkö katsetta harhailemaan muualle.

2. Pistä myös merkille harjoituksen aikana, miltä katsominen ja katseen kohteena oleminen tuntuu.

3. Kahden minuutin jälkeen kertokaa toisillenne, miltä katsominen tuntui, miltä nyt tuntuu ja mitä ajatuksia se herätti.

Katseharjoitusta voi hyödyntää viikoittain. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja