Mainos

Katoissa muhivat miljoonavahingot

Tämän talven valtavan painavat lumimassat ovat lisänneet entisestään jo viime talvena havaittuja kerrostalojen katto-ongelmia.

Isännöintiliiton puheenjohtaja Jari Porthén ei uskalla edes arvioida edessä olevien kattoremonttien määrää.

- Niiden taloyhtiöiden, jotka eivät ole huolehtineet kattojensa kunnosta, on viimeistään ensi kesänä korjattava nämä surkeat katot. Esimerkiksi katon yläpohjan lämmöneristysongelmat ovat murheenkryynejä eikä niitä ole mitenkään helppo aina korjata. Tällainen remontti on myös todella kallis ja siksi taloyhtiöt hoitavat mieluummin seurauksia kuin itse syytä.

Porthén ei uskalla arvioida tarkasti myöskään Suomessa, tai edes Helsingissä, edessä olevien remonttien kustannuksia.

- Yksittäisen katon korjaaminen saattaa olla jo satojen tuhansien remontti, eli kyllä puhutaan vähintään miljoonien remonttilaskuista.

Remonttia ei kannata pitkittää

Vuotavat katot ja viime vuosiin sijoittunut remonttisuma eivät johdu siitä, että Suomessa kattojen rakenne tai kunto olisi erityisen huono, vaan lumi ja jää ovat olleet yksinkertaisesti katoille liikaa.

- Ei voi sanoa, että Suomessa katoista ei olisi huolehdittu. Viime vuodet ja lumikuormat on olleet vaan niin valtava rasitus, Porthén sanoo.

Kaksi lumista viime vuotta ovat etenkin etelässä paljastaneet ongelmakattoja ja viimeistään nyt kannattaa taloyhtiöiden kannattaa varata mahdolliset remonttirahat talousarvioihinsa.

Vuotavat katot aiheuttivat ongelmia myös viime keväänä. Lue juttu: Vuotavat katot tämän talven ongelma

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.