Katjan suunnitelma: Helsinginkatu

Espoon tytöllä oli hieman epävarma tunne matkatessa aamuruuhkaisessa ratikassa kohti heräävää Kalliota. Mutta kuinka käteväksi tuo kulkuneuvo osoittautuikaan, kun huomasin pysäkin sijaitsevan aivan määränpääni ikkunan kohdalla!

Ensi näkemältä yksiö vaikutti jo olevan myyntikuntoinen, kunnes tarkempi tutkiskelu osoitti tapettien olevan yläreunoista irti seinästä. Ulko-ovea oli paikkailtu sisäpuolelta useaan otteeseen erivärisillä maaleilla ja kittauksilla. Ovi ei aivan luo oikeaa kuvaa siitä, mitä perillä asunnossa odottaa.

Asunto on viehättävän Maritan opiskeluaikainen koti. Työpaikkaromanssin, kuten hän sen hauskasti ilmaisi, tuloksena on perheen koko kasvanut kolmeen ja näin ollen yksiö on aivan liian pieni perheelle. Marita, Sami ja suloinen Ronja-vauva ovat muuttaneet suurempaan asuntoon, Lahteen.

Asunnossa on jo uusittu keittiö, kylpyhuone ja lattiat. Eteiseen ja keittiöön on rakennettu laskettu katto, johon on upotettu tehokkaasti valaisevia halogeenispotteja. Huonekorkeus on tyypillinen tuon ajan rakennukselle.

Asunnon olemassa oleva väritys on raikasta valkoista sekä harkitusti sinisen, harmaan ja ruskean sävyjä. Saan inspiroivan vision; asunnon potentiaalinen ostaja on pitkä, ristiverinen mies, joka haluaa asua kaupungin sykkeessä laadukkaasti. Tällä ajatuksella lähden viemään suunnitelmaa eteenpäin!

Ulko-ovi on ehdottomasti korjattava ja maalattava siistin ensivaikutelman luomiseksi. Maalin värin valitsen keittiön välitilan laatoituksen sävyistä. Tikkurilan Symphony-värikartaston sävy S435 on sopivasti tumma, sinisen ja harmaan sekoitus. Valitsen kiiltäväpintaisen maalin, jotta tahrat olisi helpompi poistaa ovesta. Oven yläpuolella on ikkuna, johon päätän itse ommella sopivan kokoisen paneeliverhon. Oikeanlainen kangas löytynee Kangasvilla-kangaskaupasta.

Repsottavat tapetit poistetaan. Seinissä olevat kiinnitysjäljet paikataan, hiotaan ja maalataan Tikkurilan kermanvaalealla sävyllä G503. Muutama puuttuva lista laitetaan paikalleen. Mielestäni valkoiset seinäpinnat ovat myyntiä ajatellen helpoimmat. Värit ovat aina mielipidekysymys.

Kylpyhuone on tilava, mutta toivoisin sinne käytännöllisyyttä lisää. Suunnittelen lisääväni Macro-merkkisen suihkunurkan, jonka ovet voi taittaa suihkutilan seiniä vasten silloin kun suihkua ei käytetä. Suihkun lattiatila vapautuu tällä tavoin vaikkapa pyykinkuivaustelineelle ja toisaalta suihkussa käyminenkään ei tällä tavalla kastele koko huonetta. Lasin väriksi valitsen savun, koska se sopii upeasti tummaan, ruskeanharmaaseen lattialaattaan. Mielestäni lasinen suihkunurkka on arvokkuudeltaan samaa tasoa kuin tila muuten.

Koska omistaja on jo muuttanut pois, on asunto kalustettava lainahuonekaluilla. Tummanharmaan, modernin villasohvan lainaan sohvien erikoisliike Kuusilinna Oy:ltä. Pieni ruokapöytä, keveät muurahaistuolit, matot, taljan, taulut, jalkavalaisimen ja lepotuolin raheineen lainaan Variston Iskusta. Tyynyjä, verhot, torkkupeitteen ja muuta somistustavaraa lainaan Stockmannin sisustusosastolta.

Toivotan kaikkea hyvää Räbinän perheelle sekä tapetinpoistotalkoissa olleille herrasmiehille!

(Pientä pintaremonttia 2.1.2007)

Lue myös:

    Uusimmat