Mainos

Katjan suunnitelma: Ansatie

Lippajärvellä sijaitseva, vuonna 1972 rakennettu kohde muistuttaa ulkoisesti lapsuudenkotiani; punainen tiiliverhous ja tummanruskeat puuosat! Asunnossa on ihastuttava, suuri ja suojaisa piha. Pihanpuoleisista, suurista ikkunoista avautuu näkymä pihan vehreyteen ja luonto tulee sisälle koko asunnon leveydeltä. Upeaa!

Sisällä on siistiä ja pinnatkin ovat suhteellisen hyvässä kunnossa. Keittiö ja pesutilat on uusittu 80-luvulla ja ovat ikäänsä nähden loistokunnossa.

Myynnin hidasteena näkisin sisääntulon synkkyyden. Ulkopuolella portaan kaiteen maali on rapistunut ja kuramatot ovat kirkuvan punaiset. Sisälle astuttaessa on tuulikaapin lattiassa hämmentävä, punainen suurikuvioinen laatta, jossa on pienehkö syvennys kuramatolle. Näihin asioihin on tärkeää kiinnittää huomiota, koska ensivaikutelma on aina tärkeä.

Kaide maalataan Tikkurilan Betoluxilla, siniharmaalla sävyllä 2112. Kuramatot poistetaan ja eteiseen laitetaan uusi beigen värinen laatta, Marazzin Easy Beige 10x10. Muutamalla portaiden viereen laitettavalla kukkasella toivotetaan asunnonkatsojat tervetulleeksi.

Asunnon katto maalataan maalarin valkoiseksi, jotta matalaan tilaan saadaan korkeuden tuntua. Myös seinät saavat uuden maalipinnan, koska uusi, hohtavanvalkoinen kattomaali tuo ikävästi esille vanhan maalipinnan tummuneen sävyn. Seinien maalisävyn valitsen Tikkurilan maalikartan avulla mahdollisimman lähelle vanhaa, jo hieman kellastunutta sävyä. Näin ei tarvitse maalata aivan kaikkia asunnon seiniä. Maaliksi valitsen Tikkurilan Silkinhimmeän sävy F497.

Saunan kylpyhuoneessa on suuri kuivauskaappi, jonka väri on muuttunut ajan myötä ikävästi valkoisesta kellertäväksi. Kuivauskaappi poistetaan tukkimasta tilaa ja luomasta tunkkaista vaikutelmaa. Näin saamme lankeamaan ikkunoista sisään runsaasti luonnonvaloa.

Keittiössä on oikea aarre; kylmähuone, jollaisia harvemmin tänä päivänä enää asuntoihin laitetaan. Hyllylevyt on syytä uusia raikkaan yleisilmeen luomiseksi.

Asunnosta poistetaan suurin osa asukkaiden omia huonekaluja ja tilalle tuodaan harvalukuinen määrä pienempikokoisia mööbeleitä. Sisustusväreiksi valitsen valkoisen, joka on selkeästi asukkaiden mieleen, sekä mielestäni helppo väri myyntitilanteessa. Raikasta valkoista ryhdittämään valitsen tummanruskean värin, joka on tyypillinen väri 70-luvulle ja niin muodikas myös nykypäivänä. Verhot vaihdetaan kokopitkiin, luonnonvärisiin Ikean pellavatekstiileihin ja tiloja pehmentämään tuodaan luonnonvalkoisia, pitkäkarvaisia Iskun Fluffy-mattoja. Vuodetekstiilit ovat Ikeasta.

Ruskea sohva ja luonnonvalkoiset, houkuttelevat lepotuolit ovat Iskun mallistoa. Asukkaiden omaan valaisimeen sopiva ruokailuryhmä on Ikeasta. Makuu- sekä olohuoneessa olevat lattia- ja pöytävalaisimet ovat myös Ikeasta.

(PPR 4.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.