Mainos

Katainen katsoo itseään uimahousuissa mieluummin peilistä kuin lehdestä

Loma se on pääministerilläkin. Pääministeri Jyrki Katainen kertoo oman lomansa sujuneen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta rennoissa tunnelmissa.

– Kesä on sujunut niin kuin sen on pitänyt raskaan ja kiireisen kevään jälkeen, Katainen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

– Olen pitänyt perheeni kanssa kunnon lomaa. Eurooppa-asiat sitä hieman keskeytti, mutta ei vienyt kokonaan lomatunnelmaa.

Ei seuraa mediaa lomalla - mutta media saattaa seurata lomalle

Pääministerin loma sujui Kyproksella matkaillen ja kotimaassa leväten. Mediaa Katainen ei lomallaan juurikaan seuraa, sen sijaan media saattaa seurata kyllä myös Kataista lomalle. Muun muassa Seiska-lehti julkaisi viime kuussa kuvia, joissa Katainen on perheensä kanssa uimarannalla Kyproksella.

Katainen myöntää, että asia hieman harmittaa.

– Ei se tunnu kivalta. Se on inhottavaa siitä syystä, että kun lähtee lomalle, haluaa yksityisyyttä eikä tirkistelyä. Mutta ymmärrän, että tämä elävää elämää ja ammatinvalintakysymys.

Kataisen mukaan se, että lehdissä näkee itsestään kuvia uimahousuissa, ei ole asiassa häiritsevintä.

– Itsensä näkee uimahousuista peilistäkin. Mutta ylipäätään se häiritsee, että sitä omaa yksityisyyttä tullaan ikään kuin salaa rikkomaan.

Suomessa kunnioitetaan yleensä yksityisyyttä

Pääministeri pitää kuitenkin Suomen mediakulttuuria ylipäätään melko tervehenkisenä.

– Täällä kunnioitetaan puolin ja toisin sääntöjä, sekä kunnioitetaan myös tietynlaista yksityisyyttä. Mutta kaikki eivät siinä säännöstössä näemmä ole mukana.

Kataisen mukaan myös kansalaiset kunnioittavat pääministerin yksityisyyttä.

– Suomalaiset ovat kohteliasta väkeä. Luonnollisesti lomalla vaihdetaan ihmisten kanssa joitakin ajatuksia, jutellaan ja rupatellaan, mutta ihmiset myös kunnioittavat yksityisyyttä, Katainen kertoo

– Mutta kyllä silloin moikataan, kun maanmiehiä näkyy maailmalla.

Katso pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) haastattelu: (Huomenta Suomi 3.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.