Käsintehdyt joululahjat

Joulu lähestyy ja jokaisen itseään kunnioittavan kansalaisen pitäisi valmistaa pukinkonttiin vähintäänkin käsinkudotut sukat lahjaksi läheisilleen. Tai veistää leikkuulauta tai käydä Tiffany-lasikurssilla näpertämässä lampunvalaisin. Koska suurimmalla osalla ihmisistä jo pelkkä ajatus nostattaa kylmän hien pintaan, tähänkin asiaan löytyy helpompikin ratkaisu. Suomessa on asiansa osaavia ammattilaiskäsityöläisiä, joiden työpajoista löytyvät käsintehdyt lahjat niin vaarille kuin vauvallekin. Ajatushan se on tärkein

Kynttilät kuuluvat ehdottomasti jouluun. Koska etenkin lapsi- tai kissaperheissä elävät kynttilät joulukuusessa ovat hieman riskialtis ajatus, ne voidaan kuitenkin sijoittaa joulupöytään tai koristella pihamaa lyhdyin. Kaunis ja helppo jäälyhty syntyy pakastamalla vettä ämpärissä ja sijoittamalla jäätyneen kuvun alle kynttilä. Ei pidä väheksyä myöskään perinteistä lumilyhtyä. Sisällä poltettavista kynttilöistä joulutunnelmaa luovat erityisesti erilaiset tuoksukynttilät. Kauniisti valaistu piha luo sadunomaisen tunnelman ja tuo iloa ohikulkijoille ja naapureillekin.

Joka joulu on lahjapaketista löydyttävä villasukat. Se joka koulun käsityötunneilla oppi neulomaan kantapään, voi valmistaa ne itse, mutta muille niitä löytyy onneksi myös joulumarkkinoilta ja käsityöläisiltä. Myös lämpimät villashaalit ja torkkupeitot ovat sopivia lahjavalintoja pukinkonttiin. Tänä jouluna erilaiset tekoturkiksista valmistetut tyynyt ja peitteet ovat erityisen trendikkäitä, kuten myös kirjotut tekstiilit. Vilukissan jalkoja lämmittämään voi lahjoittaa huovutetut pohjalliset tai perinteiset huopatossut. Kuva 3: huopapohjalliset. Pikko-Pirtti. Kuva 4: tossut. Kotoisat Käsityöt, Ritva Maikola.

Perheen miehiä voi muistaa vaikkapa hauskoilla snapsilaseilla tai neulepuserolla. Kalamiestä taas varmasti ilahduttaa kalapuntari tai käsityönä valmistettu puukko, jota voi myös hyödyntää muissa harrastuksissa. Äidille tuskin kauniimpaa ja pitkäikäisempää joululahjaa voi ajatella kuin uniikkikoru. Erityisen herkkiä ja ajanhenkisiä ovat hopeiset kudotut korut, jotka ovat kuin miniatyyriveistoksia.

Lapsille löytyy lelumarkkinoilta suloisia kotimaisia, lämmöllä valmistettuja vaihtoehtoja. Se rakkain lelu säilyy mielessä vielä aikuisenakin ja onpa joillakin yhä tallessa se virttynyt ja monet kerrat pesty lempinalle. Nalleille ja muille pehmoeläimille voi myös toivoa joulupukilta uutta neulepuseroa tai kaulahuivia kauden trendiväreissä

Teksti: Tia Taivalmäki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja