Karviaismarjoista makeita säilykkeitä

Lukijat ovat selvästi innostuneet säilönnästä. Julkaisen tässä yleisön pyynnöstä viime kesäisen karviaisjutun. Nautinnollisia säilöntätalkoita kaikille lukijoille.

Karviaissose

2 l karviaisia
2 dl vettä
4-6 dl sokeria

Perkaa marjat suuremmista roskista ja lehdistä. Kiehauta karviaiset pehmeiksi vesitilkassa. Soseuta pehmenneet marjat sosemyllyllä tai tehosekoittimella ja lisää sokeri. Laita survos ja sokeri kattilaan ja kuumenna uudelleen, kunnes sose on sopivan kiinteää ja hyvän makuista sekä väristä. Pakasta sose jäähtyneenä rasioihin tai säilö kuumana kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Pakastaessasi soseen riittää pienempikin sokerimäärä, mutta sokeri joka tapauksessa parantaa lopputuloksen väriä ja makua.

Karviaismarjamarmeladi

2 l karviaismarjoja soseena
1 l sokeria
(1 dl mantelirouhetta)

Jauha kypsät, peratut ja huuhdotut marjat tehosekoittimessa soseeksi. (Marjoja tulee olla soseutettuna yhteensä 2 litraa.) Mittaa massa ja sokeri kattilaan ja keitä ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes marmeladi muuttuu lohkeilevaksi.

Tee marmeladikoe: Tipauta tippa marmeladia kylmälle teelautaselle ja anna jäähtyä hetki. Vedä veitsellä vako marmeladin keskelle. Jos vako ei umpeudu, on marmeladi valmista.

Lisää mantelit lähes valmiiseen marmeladiin. Annostele kuumiin tölkkeihin ja sulje keitetyillä metallikansilla. Säilytä viileässä.

Huom! Jos sose ei meinaa hyytyä, käytä kaupoista ja apteekeista saatavaa pektiiniä niissä olevan ohjeen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja