Karviaismarja-muropiirakka

Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.

1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • noin 3 dl karviaismarjoja
  • ½-1 dl sokeria tai hillosokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • Pinnalle:
  • kananmunaa voiteluun
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.

Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat