Karu ilmiö on nostanut päätään viime vuosina: Lasten välinen väkivalta leviää nettiin – lapsiasiavaltuutettu kehottaa vanhempia puuttumaan: "Siinä ei ole mitään siistiä"

3:28
Näin lapsiasiavaltuutettu kommentoi koko Suomea kuohuttanutta lasten välistä väkivaltatilannetta.

Lapsiasiavaltuutetun mukaan netissä leviävät videot lasten välisestä väkivallasta ovat uusi ilmiö. Hänen mukaansa vanhempien tulisi keskustella asiasta vakavasti lastensa kanssa.

Vantaalaisessa alakoulussa tapahtui syyskuun puolivälissä väkivallanteko, jossa tekijät olivat vasta kuudesluokkalaisia ja uhri 11-vuotias. Uhri kuristettiin tajuttomaksi ja video tapauksesta levisi netissä. Tapaus on saanut runsaasti julkisuutta ja herättänyt keskustelua lasten välisestä väkivallasta. Jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa tapaukseen.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kommentoi tapausta MTV Uutiset Livessä eilen. Hänen mukaansa lasten väliset väkivaltatilanteet eivät ole tavattomia, mutta niihin liittyen on muutaman viime vuoden aikana noussut esiin uusi ilmiö.

– Yleisesti ottaen lasten väliset väkivaltatilanteet eivät ole mitenkään tavattomia. Niitä on tapahtunut aina ja varmaan tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin.

– Videoiden jakaminen somessa on kuitenkin uusi ilmiö, joka on näkynyt, sanotaanko viiden viime vuoden aikana, toistuvasti julkisuudessa.

Pekkarisen mukaan vanhempien tulisi keskustella asiasta lastensa kanssa vakavasti.

– Siinä loukataan toisen lapsen yksityisyyttä. Siinä ei ole mitään siistiä, vaan se on kertakaikkisen tuomittavaa. Siinä myös otetaan tulevaisuuden kannalta riskejä. Ne (videot) jäävät tuonne kaikkien nähtäväksi, ja voi olla lapsen vaikea ymmärtää, miten paljon haittaa sellaiset videot voivat itselle tulevaisuudessa aiheuttaa.

Mitä muuta lapsiasiavaltuutetulla oli sanottavana Vantaan tapauksen kaltaisista välikohtauksista? Katso MTV Uutiset Liven koko lähetys artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja