11-vuotias pahoinpideltiin vantaalaiskoulussa, poliisi on kuullut tekijöitä ja uhria – siskon mukaan pikkuveli ei halua palata kouluun: "Hän ei halua nähdä näitä ihmisiä"

Poliisi on jatkanut Kytöpuiston koululla tapahtuneen väkivallanteon selvittämistä ja jututtanut kaikkia tapahtuman osapuolia. Pahoinpitelyn uhriksi joutuneen lapsen sisko kertoo MTV:lle, ettei pikkuveli ole pystynyt palaamaan kouluun tapahtumien takia.

Kuudesluokkalainen poika joutui 15. syyskuuta pahoinpitelyn uhriksi Vantaan Kytöpuiston koululla kesken välitunnin.

Pahoinpitely sai runsaasti julkisuutta sosiaalisessa mediassa, kun sisko kirjoitti asiasta Facebook-sivuilleen. 

Asian tutkinnanjohtaja Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi on nyt kuullut sekä tekijöitä että pahoinpitelyn uhria. 

Poliisin mukaan kaikkiaan neljää henkilöä epäillään osallisuudesta pahoinpitelyyn.

Tapahtumien kulku on poliisille jo pääosin selvillä. Kauppisen mukaan osapuolten välillä on ollut jonkinlaista erimielisyyttä ennen väkivaltaa. 

– Uhri on kaadettu maahan ja häneen on kohdistettu väkivaltaa muun muassa potkaisemalla, Kauppinen kuvailee.

"Väkivallan kierre tulee katkaista"

Lisäksi pahoinpitelystä kuvattiin video, jossa näkyy, kuinka poikaa kuristetaan. MTV on nähnyt tapahtumista kuvatun videon.

– Tämä on hyvin vakava asia ja siihen tulee suhtautua vakavasti. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja tekee yhteistyötä koulun ja muiden viranomaisten kanssa. Väkivallan kierre on tärkeää katkaista, Kauppinen kuvaa poliisin toimia. 

Pojan isosisko kertoo MTV:lle, että perhe osallistui eiliseen keskustelutilaisuuteen. Paikalla oli poliisin lisäksi rehtori, luokanopettaja sekä muuta koulun henkilökuntaa.  

– Minut oli kutsuttu paikalle, mutta lopulta en saanut osallistua palaveriin. Rehtorin kanssa oli ensin sovittu, että osallistun ja sitten tätä olikin muutettu ilman, että meille ilmoitettiin.

– Poliisi pyysi minua poistumaan ja sanoi syyksi myös sen, että olin puhunut asiasta julkisuudessa.

Tutkinnanjohtaja Kauppisen mukaan tilaisuuteen osallistuivat vain ne henkilöt, jotka oli kutsuttu tilaisuuteen. Hänen mukaansa kyse ei ollut siitä, että ketään estettäisiin puhumasta asiasta.

– Siihen osallistuivat kaikki kutsutut henkilöt, joihin valikoitiin vain ne, joilla on osallisuutta asiaan.

"Hän yrittää jatkaa elämää"

Isosiskon mukaan hänen pikkuveljensä ei ole enää osallistunut opetukseen viime tiistaisten tapahtumien jälkeen.

– Hän yrittää jatkaa normaalia lapsen elämää, mutta ei hän halua palata eikä nähdä näitä ihmisiä.

Isosiskon mukaan pikkuveljeä on kiusattu läpi syksyn.

– On piirretty paitaan, uhattu hakata ja tappaa sekä haukuttu. Kiusaajien yläkouluikäisiä kavereita on ollut odottamassa koululla, että hän pääsee koulusta.

Isosisko sanoo, että koulussa kiusaamiseen on puututtu lisäämällä välituntivalvontaa. Hänen mukaansa valvojan tuli vahtia pikkuveljeä, että hän saisi olla rauhassa. Silti pahoinpitelyn aikana kukaan ei ollut katsomassa hänen peräänsä, sisko sanoo.

– Rehtori oli tapaamisessa kertonut, että tuolloin sillä puolella välituntivalvojaa ei ollut, koska valvojat olivat tehneet vaihdoksen kesken kaiken.

Lue myös:

    Uusimmat