Sauli Niinistö otti kantaa Suomea puhuttaneeseen rajuun koulupahoinpitelyyn: "Miksi teen pahaa toiselle?"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti Jope Ruonansuulle tunteikkaan kirjeen – näin hän kuvaili kansan rakastamaa taiteilijaa 0:44
Sauli Niinistö kirjoitti koskettavan kirjeen kiusaamiseen liittyen Jope Ruonansuulle – kuuntele koskettava kirjelmä sanasta sanaan. Jutun alla olevasta linkistä voit lukea koko tarinan.

Presidentti Sauli Niinistö otti kantaa Vantaalla tapahtuneeseen väkivaltaiseen koulupahoinpitelyyn ja kiusaamiseen.

Lasten ja nuorten keskuudessa koettu väkivalta on noussut laajaan keskusteluun alkuviikosta. MTV Uutiset kertoi maanantaina, että joukko ala-asteikäisiä pahoinpiteli ja kuristi 11-vuotiasta poikaa niin, että hän meni tajuttomaksi. Yksi kiusaajista kuvasi pahoinpitelyn videolle, joka on levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Niinistöltä kysyttiin mielipidettä viime päivien kiusaamiskeskusteluun suomalaismedialle järjestetyssä YK-tiedotustilaisuudessa.

– Ikävä kyllä siinä (Vantaan tapauksessa) kiusaaminen on edennyt fyysisen pahoinpitelyn asteelle, siis rikokseksi. Olen ymmärtänyt, että vähän samantyyppistä on muuallakin Suomessa tapahtunut. Toivon mukaan ne tiedot, joissa sanotaan, että kiusaamisen määrä on vähentynyt, toivon mukaan ne pitäisivät pakkaansa, Niinistö sanoi.

– Mutta kyllä tässä tekisi mieli ajatella niin, että kyllä nuorenkin ihmisen pitäisi kyetä itselleen vastaamaan, miksi teen pahaa toiselle? Ja ymmärtää se, että ei siitä itse ainakaan hyödy, presidentti totesi.

"Miksi tahtoo pahaa toiselle?

Niinistö muistutti myös kodin vastuusta koulun ja viranomaisten rinnalla.

– Minusta kodeissa pitäisi osata nuorelta kysyä, miksi tahtoo pahaa toiselle. Se on kysymys, johon voi olla vaikea vastata.

Niinistö otti kiusaamisen esille jo viime lauantaina. Hän kirjoitti kirjeen, joka luettiin edesmenneen Jope Ruonsansuun muistolle järjestetyssä Aatteleppa Jope -muistokonsertissa. Kirjeessä Niinistö kertoi, että Ruonansuun kanssa oli ollut puhetta käydä Kemin Syväkankaan koulussa, jossa Ruonansuuta oli pienenä kiusattu. Ystävykset eivät koskaan päässeet kouluun yhdessä, mutta Niinistö vakuutti kirjeessään, että hän menisi Kemiin Ruonansuun puolesta.

– Jope, minä menen, presidentti kirjoitti koskettavassa kirjeessään.

Juttua korjattu kello 20.48: Niinistön YK-tiedotustilaisuus järjestettiin Helsingissä eikä New Yorkissa.

Lue myös:

    Uusimmat