Karsiutuneet kuulanaiset yllättyivät karsinnan heikosta tasosta – piikkityönnöt kiersivät suomalaiset

Suomen Senja Mäkitörmä ja Eveliina Rouvali eivät selvittäneet naisten kuulantyönnön karsintaa Münchenissä käytävissä EM-kilpailuissa. Mäkitörmä tuuppasi maanantaina kolmannellaan 16,94 ja Rouvali 17,07.

Karsintaraja oli hurja 18,60, mutta lopulta finaaliin riitti tulos 17,33.

–  Ajattelin, että lähemmäs 18 metriä pitäisi työntää. Yllätti, että noin vähällä pääsi, Rouvali tuumi.

Rouvalin ennätys on tältä kaudelta 17,51 ja Mäkitörmän 17,53, joten lähtökohdat karsintaan olivat selvät. Naisten olisi pitänyt olla ennätyskunnossa, vaikka lopulta vähempikin olisi riittänyt.

–  Olisin halunnut työntää täällä kauden parhaat työnnöt. Työnsin 17 metriä viimeksi puolitoista kuukautta sitten, joten voi olla tyytyväinenkin, Rouvali sanoi.

Mäkitörmä karsiutui myös edellisissä EM-kilpailuissa Berliinissä neljä vuotta sitten.

–  Alle 17 metrin tulos ei lämmitä. Olen tainnut jäädä tällä kaudella kahdessa kisassa alle 17 metrin. Ensimmäinen työntö oli ihan hyvä, mutta en pysynyt ringissä. Jos olisi onnistunut teknisesti, niin olisi ollut tosi hyviä. Oli tehoja, mutta ei osunut kohdalleen.

"Tiesin kyllä tilanteeni"

Reilu viikko sitten Kalevan kisoissa kaksikko pommitti tasaisesti 16 ja 17 metrin väliä, kunnes Rouvali nousi viimeisellään 16,91 kärkeen ja ärsytti Mäkitörmän 17,51 metrin piikkityöntöön ja Suomen mestariksi. Nyt he työnsivät eri ryhmissä, vierekkäisillä suorituspaikoilla.

Olisiko se auttanut, että olisitte olleet samassa ryhmässä ja kirittäneet toisianne jälleen parempiin tuloksiin?

–  Olin ryhmäni viimeinen työntäjä, joten tiesin kyllä tilanteeni, Mäkitörmä kuittasi.

–  Harmittaa.

Rouvali oli kaksikosta selvästi hyväntuulisempi.

–  Ensimmäinen lipsahti. Oli varmaan liikaa intoa, arvokisojen ensikertalainen jutteli.

–  Toinen oli mitäänsanomaton 16,5 metriä. Vikaan laitoin kaiken ja sain ihan hyvän työnnön. Se oli jo viides kerta, kun työnsin yli 17 metriä tänä kesänä. En voi olla pettynyt.

Lue myös:

    Uusimmat