Karmea vappukrapula? Tässä 16 vinkkiä parempaan oloon

Onko krabbis? Silmät kuin Skodan jarrupalat? Krapulan parantaminen aamuryypyllä on yhtä tarkkaa hommaa kuin kesäisen pärekaton kulottaminen. Unohda krapularyypyt ja ota avuksesi seuraavat vinkit.

1. Yllättävän suuri osa krapulafiiliksestä syntyy liiallisesta valvomisesta. Malta lopettaa rilluttelu ajoissa ja suo itsellesi edes kohtuulliset yöunet.

2. Krapula-aamuna kylmät kääreet tai geelipussit auttavat kivistävään päähän.

3. Varaa pakastimeen myös jääpaloja, joita voit lisätä sohvan tai sängyn vierellä olevaan vesiämpäriin. Ämpärissä kelpaa huljauttaa kääreet kylmiksi ilman suurempia ponnistuksia.

4. Viileä suihku voi myös kohentaa oloa.

5. Unimaski on tarpeen, jos silmät ovat arat aamuauringolle.

6. Hanki pimennysverhot.

7. Kurkkuviipaleet viilentävät särkeviä silmiä.

8. Tuuleta huone kunnolla. Raikas ilma kohentaa oloa.

9. Darraruokien kanssa kannattaa muistaa kohtuus. Rasvaiset ja suolaiset ruuat tuntuvat toki houkuttelevilta, mutta niitä kannattaa nauttia maltillisesti. Muutoin olosta tulee helposti entistä huonompi.

10. Juo raikasta vettä, niin että janontunne katoaa. Juo vettä kunnon kulaukset jo ennen nukkumaanmenoa. Muista vedenkin kanssa kohtuus.

11. Alkoholi vie nestettä ja suoloja kehosta. Aamulla oloa voivat helpottaa aavistuksen suolaiset juomat kuten Vichy tai muut kivennäisvedet. Laimeat mehut tai hedelmä- ja yrttiteet voivat myös parantaa oloa. Vältä vatsaa rasittavia happamia juomia kuten appelsiinimehua.

12. Melissatee saattaa auttaa vatsavaivoihin. Inkivääriteen on sanottu auttavan pyörryttävään oloon. Jos huone pyörii ympärilläsi, pidä maatessasi toinen jalka tukevasti lattiassa.

13. Liiku varovasti raikkaassa ilmassa: esimerkiksi lyhyt kävelylenkki voi olla hyväksi samoin kuin hapenhaukkaaminen parvekkeella. Pelkkä makaaminen voi tehdä olosta entistä nuhjuisemman.

14. Älä sauno. Nestettä haihtuisi entisestään. Keho on jo valmiiksi rasitetussa tilassa, ja saunominen rasittaisi sitä entisestään.

15. Tärkein niksi krapulan selättämiseen on yksinkertainen. Ota alkoholia varovaisesti, juo alkoholiannoksen perään lasillinen vettä, muista myös syödä, äläkä pelkästään juo.

16. Kuningassääntö krapulan minimoimiseen on kuitenkin seuraava. Muista, mistä alkoholissa pohjimmiltaan on kyse. Se on hermomyrkky.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja