Mainos

Karjalaista elämänmenoa Joensuussa

Pohjois-Karjalassa kohtaat koskemattoman luonnon kauneuden, Kolin jylhät kalliot ja sinisenä siintävät vaarat. Kasvava maakuntakeskus Joensuu tarjoaa matkailijoille kulttuuria, rokkia, luontoelämyksiä ja herkullista perinneruokaa!


Pohjois-Karjalan kyliä ja kaupunkeja värittää iloinen karjalaisilmapiiri; aito vieraanvaraisuus, mukava murre, vilkas puheensorina sekä laulun ja soiton vallaton jytke. Joensuu on vireä ja kasvava maakuntakeskus, jolla on matkailijoille paljon tarjottavaa. Kesäisen kaupungin tunnelmaa luovat karjalainen elämänmeno, keskusta monipuolisine palveluineen ja kaupungin läpi virtaava Pielisjoki.

Matkailu- ja kulttuurikeskus Carelicum on oiva lähtöpiste tutustuttaessa kaupunkiin ja Joensuun maaseutuun – Kiihtelysvaaraan ja Tuupovaaraan. Matkailuneuvonnasta saat alueen esitteitä, sieltä voit varata mökin tai kysellä ohjelmapalveluja.

Huikopalaksi tsupukkaa tai vatruskaa!

Joensuu tunnetaan muun muassa musiikista, elokuvista ja iloisesta sekä sosiaalisesta karjalaisesta elämänmenosta. Kesäisin kaupungin sydän on tori ja kauppahalli kahviloineen, piirakkakojuineen ja muine paikallisine herkkuineen.

Joensuu tunnetaan myös karjalaisesta ruokakulttuuristaan. Ruokapöytien tarjontaan kuuluvat kala, riista, metsäsienet, kasvikset ja rikas leipäkulttuuri. Piirakkaperinteen vahvuudesta kertovat aidot sultsinat, tsupukat, kukkoset, piiraat, pyöröt ja vatruskat. JoensuuMenu avaa ovet karjalaiseen makumaailmaan.

Pistäydy museossa

Pohjois-Karjalan museon pysyvät näyttelyt tarjoavat kävijälle mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen jääkaudesta viimeisiin sotiin saakka. Vuoden 2008 ensimmäinen teemanäyttely esittelee suomalaisen valokuvauksen valon ja varjon mestarin, I.K. Inhan elämäntyön. 14.2.–13.4. I.K.

Joensuun Bunkkerimuseo on osa Suomen kaikkien aikojen suurinta rakennuskohdetta Salpalinjaa. Bunkkerimuseon alueella voi tutustua kahteen valoisaan ja lämmitettyyn teräsbetonikorsuun aseineen ja esineineen, juoksuhautoihin konekivääripesäkkeineen sekä panssariestekiviin.

Joensuun taidemuseon pysyvien kokoelmien vanhimmat esineet ovat kolmen tuhannen vuoden takaa. Kokonaisuuksina ovat esillä muun muassa antiikin taide, Kiinan taide, 1800-luvun suomalainen maalaustaide, renessanssin madonnat ja suomalaiset ikonit.

Kulttuuria, rokkia ja taidetta

Joensuun ylpeys, Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali. Tapahtuma järjestetään Joensuun Laulurinteellä vapaaehtoisin voimin, ja toimintaa kuvaa talkoohenkisyys. Tänä vuonna Joensuussa rokataan 11.-13.7.2008.

Joensuun Kaupunginteatteri on aina ollut sekä henkisesti että fyysisesti tärkeä osa joensuulaista kaupunkikuvaa. Teatteri sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Rantakadulla, lähes 100-vuotiaassa Eliel Saarisen suunnittelemassa viehättävässä jugend-talossa. Käytössä on kaksi näyttämöä ja myös teatterin sisäpihaa voidaan käyttää esitystoimintaan. Lisäksi teatterilla on jokaisella esityskaudella kiertueohjelmistoa.

Kulttuurikeskus Carelicum sijaitsee Joensuun keskustassa, kauppatorin laidalla. Carelicumin katutasosta löytyvät matkailuneuvonta sekä lippujen varaus- ja myyntipiste, josta voi hankkia lippuja tapahtumiin, konsertteihin ja teatteriesityksiin.

Taitokortteli, uusi matkailukohde Joensuun keskustassa, on kulttuurin ja käsityön ystävän unelma. Taitokorttelissa palvelevat Kauppaneuvoksen kahvila, erilaiset pienet lahjatavara- ja käsityömyymälät sekä Taitokeskus. Kesäaikaan aittarakennuksessa on upeat näyttelyt ja piha-alueella erilaisia tapahtumia.

Kulttuurikeskuksen ja teatterin lisäksi nähtävää riittää taidekeskus Ahjossa, Joensuun taidetalossa ja kaupungin gallerioissa ja taiteilijakodeissa.

Luonnonhelmassa

Pohjois-Karjalan kauniiseen luontoon voi tutustua omatoimisesti lukuisilla luontopoluilla ja ulkoilualueilla. Patikoinnin lisäksi Joensuussa voi harrastaa muun muassa melontaa, suunnistusta ja kalastusta.

Yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Botnia tarjoaa paljon nähtävää, kuultavaa ja koettavaa. Botanian kasvihuoneissa voi tutustua ympäri vuoden lähes 700 eksoottiseen kasvilajiin. Keväällä saapuvat trooppiset perhoset tuovat puutarhalle väriä ja vilskettä pitkälle syksyyn.

Koko perheelle sopivia kohteita ovat muun muassa Sinkkolan kotieläin- ja perinnepiha ja virkistysuimala Vesikko.

Joensuun, Kontiolahden ja muun Pohjois-Karjalan matkailuneuvonta:

Puh. 0400 239 549, 0400 239 619
Fax (013) 123 933
Matkailukeskus Carelicum
Koskikatu 5, 80100 Joensuu
kareliaexpert@kareliaexpert.fi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.