Karitsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennosta

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman tuoretta rosmariinia ja timjamia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tomaattinen linssimuhennos:
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 porkkana
  • 2 salottisipulia
  • 2 siivua pekonia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl tomaattimehua
  • n. 3 dl lihalientä
  • 2 rkl rypsiöljyä

Liota linssit kylmässä vedessä yön yli. Valuta ja keitä ne kypsiksi. Huuhtele linssit viileän veden alla.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista tomaateista sisus ja kuutioi ne. Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan sipulit, valkosipuli ja porkkana tilkassa öljyä. Lisää mukaan linssit.

Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini tomaattimehu sekä tomaattikuutiot. Lisää lihalientä sen verran että muhennos on kosteaa. Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna rosmariini, timjami ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ne sinapin ja öljyn kera. Paista karitsan paisteihin kaunis väri pannulla ja laita ne uunipellille. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sivele pintaan sinappi-yrtti seosta ja paista uunissa noin 12 minuuttia 180-asteessa tai kunnes sisälämpötila on 50-astetta. Anna paistien levätä hetki ennen tarjoilua.

Lusikoi linssimuhennosta lautasille ja leikkaa paistit muhennoksen päälle. Koristele ruoka tuoreella rucolalla joka on maustettu oliiviöljyllä.

Lue myös:

    Uusimmat