- 4 karitsan paahtopaistia
- 1 valkosipulinkynsi
- hieman tuoretta rosmariinia ja timjamia
- 2 tl dijonsinappia
- 0,5 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- tomaattinen linssimuhennos:
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 porkkana
- 2 salottisipulia
- 2 siivua pekonia
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 tomaattia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl tomaattimehua
- n. 3 dl lihalientä
- 2 rkl rypsiöljyä
Liota linssit kylmässä vedessä yön yli. Valuta ja keitä ne kypsiksi. Huuhtele linssit viileän veden alla.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista tomaateista sisus ja kuutioi ne. Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan sipulit, valkosipuli ja porkkana tilkassa öljyä. Lisää mukaan linssit.
Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini tomaattimehu sekä tomaattikuutiot. Lisää lihalientä sen verran että muhennos on kosteaa. Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
