Kardashianien klaani tienaa satoja miljoonia – näin tulot jakautuvat

Kardashianeille tuntuu tulvivan rahaa ovista ja ikkunoista. Pelkällä tosi-tv-huumalla klaani ei miljooniaan ole kuitenkaan kerännyt, sillä vaurauden juuret ovat megalomaanisessa perinnössä.

Perheen äiti, Kris Jenner (aikaisemmin Kris Kardashian) meni naimisiin asianajaja-liikemies Robert Kardashian Seniorin kanssa 1978, ja peri miehensä tämän kuoltua 2003. O.J. Simpsonin puolutusasianajajana mainetta niittäneen asianajajan perinnön arvoksi on arvioitu Trust Advisor -sivuston mukaan huimat yli 90 miljoonaa. Kardashianin kanssa Kris Jenner sai neljä lasta; Kourtney, Kim, Khloe ja Rob Junior.

Kris Jenner avioitui Caitlyn (vuoteen 2015 asti Bruce) Jennerin kanssa. Olympiakultaa kymmenottelijana voittanut Jenner osasi hyödyntää menestyksensä urheilijana ja keräsi miljoonaomaisuuden toimimalla mainoskasvona yrityksille. Ex-urheilijalla ja Kris Jennerillä on kaksi yhteistä lasta; Kendall ja Kylie. Pariskunnan tarina päättyi vuonna 2014 jätettyyn avioerohakemukseen. 

Businessvainuinen Kris Jenner toimii lastensa managerina ja perhe esiintyy jo yhdettätoista tuotantokautta pyörivässä tosi-tv-sarjassa Kardashianit. Leijonaäiti Kris ottaa 10% siivun kaikista toimeksiannoista, jotka hän lapsilleen järjestää. Instyle-julkaisun mukaan Kris Jennerin omaisuus on arviolta noin 73 miljoonaa dollaria.

Oikeustaisteluita, pikaliittoja ja vaatemerkkejä

Kim Kardashian nousi maailmanlaajuiseen valokeilaan, kun hänen ja hip hop-artisti Ray J:n kuvaama seksivideo julkaistiin Vivid Entertainmentin toimesta. Kohukaunotar haastoi yhtiön oikeuteen ja sai arviolta noin 77 miljoonaa euroa korvauksia.

Korvausten jälkeen Kim ei jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan keräsi sievoisen summan naimalla koripalloilija Kris Humpriesin. Naisen toinen avioliitto kesti vain 72 päivää ja hänen kerrotaan netonneen reilut 16 miljoonaa euroa eri medioille antamistaan, häihin liittyvistä julkaisuoikeuksista.

Forbes listasi Kim Kardashianin sijalle 33. kuuluisuuksien tulolistalla, nainen tienasi pelkästään vuonna 2015 yli 47 miljoonaa dollaria.

Kim Kardashianilla on kaksi lasta Kanye Westin kanssa, joten miehen elättämiseenkään hänen varansa eivät kulu. Tosin viimeaikaiset uutiset Kanyen varallisuudesta ovat antaneet osviittaa Kimin siipan heikoista rahankäsittelytaidoista.

Khloe Kardashian on esiintynyt on-off koripallomiehensä Lamar Odomin kanssa yhteisessä tosi-tv-sarjassa ja radio-ohjelmassa. Lukuisten tv-projektien ohella hän on jo vuodesta 2006 häärännyt vaateketju Dashin parissa Kim ja Kourtney-siskojensa kanssa. Dashissa myydään myös heidän Kardashian Kollection -vaatteitaan ja muita nimikkotuotteita. Ja koska kyseessä on maailman tunnetuin tosi-tv-perhe, niin jopa Dash-liikkeiden myyjistä on tehty oma tv-sarjansa.

Kourtney Kardashian on sisarista vanhin. Yhdessä Khloe-siskonsa kanssa heillä on ollut Kardashianit Miamissa (Kourtney and Khloe Take Miami) -tv-sarja. Kaksikko on nähty myös samaisen ohjelman jatko-osassa, jossa he seikkailivat New Yorkissa.

Asianajaja-isän ja manageriäiti Krisin neljäs lapsi, Rob on hänkin näkynyt tosi-tv-ohjelmissa. Mies viihtyy parrasvaloissa sisariaan vähemmän. Sukanvarteen riittää hänelläkin täytettä, ja sukatkin löytyvät omasta takaa: Rob Kardashian pyörittää sukkia valmistavaa Arthur George -nimistä yritystä ja hänen netto-omaisuudekseen Instyle arvioi reilut 2,2 miljoonaa dollaria.

Jennerin sisarukset kovassa nousukiidossa

Caitlyn (entinen Bruce) ja Kris Jennerin tyttäret, Kendall ja Kylie, ovat hekin hyvin päässeet kiinni rahanteon saloihin. Kendall Jenner on valloittanut muotimaailman ykkösnimien catwalkit. Marc Jacobsin lavoilta myös Estee Lauderin ja Calvin Kleinin malliksi kivunnut Kendallin nettovarallisuus on arviolta yli neljä miljoonaa euroa.

Kylie-sisarella on muutaman sadan tuhannen etumatka, ja hänen omaisuutensa arvioidaan vajaaksi viideksi miljoonaksi euroksi. Kylie Jenner on tosi-tv-uransa ohella myynyt kiitettävän määrän latauksia älypuhelinsovellukselle, johon hän tuottaa sisältöä omasta elämästään.

Kardashianit sunnuntai-ja maanantai-iltaisin AVA-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat