Käräyttikö palava kotka hehtaaritolkulla Inkoota? MTV vieraili alueella, jossa metsäpalo jatkuu toista päivää – "Poikani oli kotona ja kuuli pamahduksen"

6:37
MTV Uutiset Live vieraili palopaikalla – eikä draamalta vältytty: Suorassa lähetyksessä iskevät liekit ja puukin kaatuu.

Inkoossa syttyi eilen illalla suuri maastopalo, joka jatkuu edelleen. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen arvion mukaan paloalue on peräti seitsemän hehtaaria.

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä, Rajavartiolaitoksen helikopteri sekä kulolento, joka tarkkailee ja kuvaa maastopaloa.

– Eilen kello 17 tältä alueelta tuli savuhavainto ja sen jälkeen niitä tuli monta muutakin. Aluksi tänne lähdettiin pienemmällä porukalla, mutta hyvin nopeasti todettiin, että tarvitaan lisää resursseja. Savu näkyi jo todella kauas, kertoo palopäällikkö Tuukka Tuuli MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Pelastuslaitos kehottaa lähialueella asuvia pysyttelemään sisätiloissa.

Palo on saatu rajattua, mutta tänä aamuna Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin, että sammutus jatkuu yhä.

– Nyt sammutellaan niitä paloalueen keskellä olevia pesäkkeitä, mitkä tuossa ympärillämmekin palavat tällä hetkellä.

Paloalue on arvioitu seitsemän hehtaarin kokoiseksi.

– Syttymissyystä meillä ei ole tarkkaa tietoa. Meille on kerrottu, että täältä on kuulunut jotain pamauksia ja sen jälkeen sähköt katkenneet.

Paikalle on saapunut myös inkoolainen Sten Johansson.

– Poikani oli kotona ja hän kuuli pamahduksen. Sen jälkeen meni sähköt. Sitten alkoi olla jo savua ja palokunta tuli.

– Ilmeisesti nyt arvellaan – ja joku oli näkevinäänkin, että siellä olisi iso lintu mennyt linjoille. Villin paikallisspekulaation mukaan palava lintu on sähkölinjoilta pudonnut alas ja aiheuttanut metsäpalon.

Palopäällikkö Tuuli ei vielä haastattelun aikana vahvistanut tietoa, mutta myöhemmin pelastuslaitokselta vahvistetaan MTV Uutisille palon syttymissyyn olleen hyvin suurella todennäköisyydellä kotka.

Kesken inkoolaisen Johanssonin haastattelun kaatuu puu taustalla. Tilanne näkyy artikkelin yllä olevalla videolla.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja