Mainos

Suomalainen karaoke-sovellus nousi Applen suosittelulistalle: SingOn onnistui mobiilikaraoken kehittämisessä

2:06

Entinen Stockmannin tavaratalo Oulun keskustassa on muuttunut Luovaksi laboratorioksi. Neljännessä kerroksessa lauletaan karaokea – eikä mitä tahansa karaokea – vaan SingOnin toimitiloissa peliyhtiön omaa tuotetta. Torstaina se nousi Applen suosittelulistalle ja sai aikaan juhlat kuuden hengen start up-yrityksessä.

– Kymmenen kuukautta se kesti tämän tekeminen, kertoo Karaoke Gamen pääkehittäjä Jesse Sipola.

– Päästiin Applen sovelluskaupan etusivulle! Ja tämä mobiili mahdollistaa sitten sen, että me pystytään käytännössä mobiilikäyttäjien voimalla markkinoimaan näitä muitakin tuotteita, myhäilee toimitusjohtaja Samu Keränen.

Testiryhmä valitsee biisejä tuhannen kappaleen valikoimasta ja antaa mennä. Sävellajia ei voi vielä vaihtaa, mutta jatkossa ehkä.

– Jatkamme kehittämistä, se on yksi asia, kertoo Sipola.

Mutta ne vahvuudet: Karaoke Game on ilmaiseksi ladattava peli, joka siis paitsi laulattaa, myös opettaa laulamaan. Ainakin se rekisteröi virheet reaaliajassa ja näyttää, milloin menee pieleen. Sipola näyttää miten homma toimii: se rankaisee huonosta laulusta reippaasti myös itse pelin kehittäjää.

– Jahah! Kaksitoista tuhatta pistettä tuli, vielä on matkaa! nauraa Sipola Maniacinsa suoritukselle.

Täydet 100 000 pistettä saa täydestä suorituksesta, mutta se taitaa olla harvinaista. Kun koko porukka ryhtyy hoilaamaan Lemon treetä, tauluun rapsahtaa vaivaiset 7000 pistettä, vaikka korvaan suoritus kuulostaa lähes välttävältä.

Mistä SingOn sitten saa rahat, kun peli on ilmaiseksi ladattava?

– Kuusikymmentä prosenttia siitä on ilmaista, loput voi ostaa kertamaksulla, viikko- tai kuukausimaksulla. Tietysti mainoksia on myös mukana, kertoo Keränen.

Muutama vuosi sitten SingOn oli pelialalle pyrkivien nuorten yhteinen intohimon kohde. He kävivät tekemässä näyttävän pitchauksen Oulussa avannossa, jonne kutsutaan vuosittain paikalle kansainvälisiä sijoittajia. Myyntipuhe saa kestää avantopulahduksen verran. SingOnin tunnari soi lumisessa maisemassa ja sai vastakaikua hyisen avannon reunalla seisovasta yleisöstä: rahoitus löytyi.

– Saimme puolentoista miljoonan euron sijoituksen, kertoo Keränen.

Nyt uskotaan mobiilikaraoken voimaan. SingOnin mobiilikaraoke ei ole maailman ensimmäinen, mutta ehkä paras.

– Apple nosti sen esiin, koska se on ketterä, laadukas ja pelillinen versio karaokesta, sanoo Keränen.

SingOn odottaa nyt innolla, miten Karaoke Game lähtee menestymään. Ensimmäisenä päivänä se sai muutamia tuhansia latauksia, viikon kuluttua ollaan viisaampia. Rahaakin toivotaan.

– Muutama sata tuhatta euroa olisi hyvä juttu, myhäilevät Keränen ja Sipola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.