Mainos

Kapasiteettiyksikön Tasis muistelee suomiräpin alkuaikoja: "Tunnettuja rap-artisteja oli vain kourallinen"

1:28

Rap-artisti Tasis muistetaan erityisesti rap-trio Kapasiteettiyksiköstä, joka teki paluun keikkalavoille viime kesänä. 2000-luvulla suursuosiosta nauttinut Kapasiteettiyksikkö oli yksi suomirapin pioneereja. 

Tasis, eli Markku Wettenranta kertoo MTV.fin haastattelussa suomirapin muuttuneen paljon vuosien aikana. 

– Kun me aloitimme, tunnettuja rap-artisteja oli vain kourallinen. Artisteista levytti vain murto-osa, koska suoratoistopalveluja ei ollut, Tasis muistelee.

Tasiksen mielestä ennen oli huomattavasti hankalampaa lyödä läpi.

– Piti tehdä levytyssopimus ja alkaa tekemään isoa levytysprosessia, jos halusit kaikkien tietoisuuteen, Tasis miettii ja jatkaa:

– On todella hyvä, että on tullut paljon tekijöitä. Se tarkoittaa sitä, että tarjonta on paljon monipuolisempaa kuin aiemmin. Näen suomirapin tilanteen erittäin hyvänä.

Tasiksen mukaan rap-kulttuurin pitkä olemassaolo vahvistaa uusien tulokkaiden mahdollisuuksia. Hänen mukaansa nuoria ja tosissaan tekeviä lupauksia tulee paljon.

– Nuoret ovat määrätietoisia. He ovat mahdollisesti kuunnelleet suomenkielistä rap-musiikkia jo syntymästään lähtien. Lähtökohdat sille, että kehittyy hyväksi rap-artistiksi tai muusikoksi ovat hyvät. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja