Mainos

Kapasiteettiyksikön Tasis muistelee suomiräpin alkuaikoja: "Tunnettuja rap-artisteja oli vain kourallinen"

1:28

Rap-artisti Tasis muistetaan erityisesti rap-trio Kapasiteettiyksiköstä, joka teki paluun keikkalavoille viime kesänä. 2000-luvulla suursuosiosta nauttinut Kapasiteettiyksikkö oli yksi suomirapin pioneereja. 

Tasis, eli Markku Wettenranta kertoo MTV.fin haastattelussa suomirapin muuttuneen paljon vuosien aikana. 

– Kun me aloitimme, tunnettuja rap-artisteja oli vain kourallinen. Artisteista levytti vain murto-osa, koska suoratoistopalveluja ei ollut, Tasis muistelee.

Tasiksen mielestä ennen oli huomattavasti hankalampaa lyödä läpi.

– Piti tehdä levytyssopimus ja alkaa tekemään isoa levytysprosessia, jos halusit kaikkien tietoisuuteen, Tasis miettii ja jatkaa:

– On todella hyvä, että on tullut paljon tekijöitä. Se tarkoittaa sitä, että tarjonta on paljon monipuolisempaa kuin aiemmin. Näen suomirapin tilanteen erittäin hyvänä.

Tasiksen mukaan rap-kulttuurin pitkä olemassaolo vahvistaa uusien tulokkaiden mahdollisuuksia. Hänen mukaansa nuoria ja tosissaan tekeviä lupauksia tulee paljon.

– Nuoret ovat määrätietoisia. He ovat mahdollisesti kuunnelleet suomenkielistä rap-musiikkia jo syntymästään lähtien. Lähtökohdat sille, että kehittyy hyväksi rap-artistiksi tai muusikoksi ovat hyvät. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.