Kantokahva ja kaikki - Katso Nokian kuopatun tabletin ominaisuudet

MTV Uutiset tutustui mielenkiintoiseen palaan suomalaista teknologiahistoriaa.

Nokia Web Tabletin ominaisuudet

Käyttöjärjestelmä: Epoc

Selain: Opera

Muisti: 32MB Flash, 32 MB SDRAM

Liitännät: USB, kuulokeliitäntä, PS/2

Näyttö: 10-tuuman kosketusnäyttö (800 x 600 pikseliä)

Muuta: Wlan, kosketuskynä, fyysiset navigointipainikkeet sivuilla, kantokahvana toimiva seisontajalusta, irroitettava akku

Paino: 1876 g

Kävimme katsomassa vuonna 2001 kehitettyä Nokia Web Tablet -konetta, joka ei koskaan päässyt myyntiin.

Laite sinänsä olisi ollut myyntivalmiina ja niitä oli ehditty jo valmistaakin tuhat kappaletta, mutta Nokia katkaisi hankkeen piuhat irti viime hetkillä.

Valitettavasti aika on tehnyt tehtävänsä, emmekä vanhaksi käyneen akun takia päässeet kokeilemaan laitetta käytännössä, mutta siitä huolimatta Web Tablet on nostalgisen vaikuttava näky kymmenen tuuman kosketusnäyttöineen ja paksuine raameineen. 

Laitteen paino on lähes kaksi kiloa, ja muovinen rakenne on halvahkon oloinen. Web Tablet sisältää langattoman Wlan-yhteyden, mikä oli kova uutuus vuosituhannen vaihteessa. 

Näytön kummallakin puolella on fyysiset painikkeet skrollauspyörineen. Näppäimet ovat kummallakin puolella identtisiä toiminnoiltaan, ne ovat siis aivan kuin toistensa peilikuvat.

Nokia Web Tabletin vaikuttavin piirre on laitteen takana oleva seisontatuki, jonka saa halutessaan käännettyä kantokahvaksi.

Tällä laitteella olisi kelvannut elvistellä kaupungilla 2000-luvun alkupuolella ja miksei nykyäänkin. Kyseessä on nimittäin todellinen harvinaisuus: Laitetta tarjottiin vain sen 130:lle kehittäjälle ja loput on oletettavasti tuhottu.

Nokia Web Tableteja siis tuskin tulee paljon kaduilla vastaan. 


Lue myös:

    Uusimmat