Kantarellisarvet

Nyt vihdoinkin alkavat sinet löytyä metsästä. Leivo syksyisestä sienisadosta ja voitaikinasta helppoja sienisarvia. Tarjoile lehtevät herkut lämpimän juoman tai punaviinin kera.

10 kpl

Valmistusaika: 20 minuuttia + 15 minuuttia uunissa

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g, 5 levyä)

Täyte:
1 l kantarelleja
2 sipulia (varsineen)
1-2 rkl voita
1 tl yrtti-pippurimaustetta
100 g kantarellituorejuustoa
(munaa voiteluun)

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sienet ja sipulisilppu voissa pannulla, mausta yrtti-pippurimausteella. Leikkaa taikinalevyt vinoon halki niin, että kustakin levystä syntyy kaksi pitkää kolmiota. Voit kaulia kolmioita hiukan isommaksi leveästä päästä. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaisesti taikinalevyille, noin kaksi ruokalusikallista kullekin kolmiolle. Jaa päälle sieni-sipulitäyte. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Saat kevyempiä sarvia, kun korvaat voitaikinan sämpylä- tai hiivataikinalla. Katso taikinan ohje jauhopakkauksen kyljestä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat