Mainos

Kansanedustajilla valtuustopoissaoloja

Kansanedustajat ovat poissa joka neljännestä kotikuntansa valtuuston kokouksesta. MTV3:n Sunnuntairaportin selvityksessä olivat mukana ne 113 kansanedustajaa, jotka yrittävät syksyn kunnallisvaaleissa uusia valtuustopaikkansa.

Suvi Lindén, valtuustopoissaolojen kuningatar

Sunnuntairaportin selvityksen mukaan kansanedustajien poissaolot ovat pysyneet keskimäärin samalla tasolla viimeisen kolmen vuoden aikana, eli kunnanvaltuustossa istuva kansanedustaja on poissa keskimäärin joka neljännestä kokouksesta. Eniten poissaoloja on kokoomuksen kulttuuriministeri Suvi Lindenillä.

Linden on ollut poissa jokaisesta kahdeksasta Oulun kaupunginvaltuuston kokouksesta, jotka on pidetty viime eduskuntavaalien jälkeen. Muitakin kokouksia on vaalien jälkeen pidetty, mutta Linden on niiden osalta ilmoittanut pidättäytyvänsä valtuustotyöskentelystä. Seuraavina ovat selvityksen mukaan kokoomuksen Petri Salo Alahärmästä (poissaoloprosentti 64) ja keskustan Inkeri Kerola Raahesta (poissaoloja 62 prosenttia). Salon ja Kerolan poissaoloja selittää heidän kotipaikkakuntansa valtuustopäivä, joka on keskellä viikkoa.

Kymmenen kärjessä ovat lisäksi SDP:n Raimo Mähönen Pieksämäeltä (60 prosenttia), SDP:n ministeri Johannes Koskinen Hämeenlinnasta (56 prosenttia), kokoomuksen Marjukka Karttunen-Raiskio Liedosta (55 prosenttia), SDP:n Susanna Huovinen Jyväskylästä (54 prosenttia), vasemmistoliiton Marjatta Stenius-Kaukonen Tampereelta (47 prosenttia), remonttiryhmän Risto Kuisma Pornaisista (44 prosenttia) ja keskustan Paula Lehtomäki Kuhmosta (42 prosenttia).

Eduskunta ei haittaa kaikkien valtuustoaktiivisuutta

Valtuustonsa kaikkiin kokouksiin on osallistunut kuusi kansanedustajaa. He ovat kokoomuksen Timo Ihamäki Heinolasta, kokoomuksen Ben Zyskowicz Helsingistä, kokoomuksen Juhani Sjöblom Tuusulasta, vasemmistoliiton Esko Helle Janakkalasta ja keskustan Seppo Lahtela Vehkalahdelta.

Poissaoloihin on laskettu ne kokoukset, joissa edustaja on ollut paikalla vähemmän kuin puolet kokouksen ajasta. Selvitys kattaa ajanjakson vuoden 1999 huhtikuun alusta tämän vuoden kesäkuun loppuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.