Kansanedustaja piilotteli ihmisiä maahanmuuttoviranomaisilta

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) on piilotellut paperittomia ihmisiä maahanmuuttovirnaomaisilta.

Kontula kertoi Enbuske & Linnanahde Crew SuomiAreenalla -ohjelmassa, että hän on piilotellut paperittomia henkilöitä, jotta he välttäisivät maastakarkoituksen.

– Katson toimineeni oikein, vaikka käytännössä se onkin lain vastaista tai ainakin lain rajoilla. Jos Suomen maahanmuuttopolitiikka ahdistaa ihmisiä sellaisiin tilanteisiin, joissa toisen henki tai turvallisuus on vakavasti uhattuina, silloin yleismaailmallinen lähimmäisen rakkaus ajaa ohi Suomen laista.

Kontula viittaa toimillaan sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) pohdintaan siitä, että lakia voisi rikkoa, jos se on ristiriidassa Raamatun sanoman kanssa. Kontula sanoo olevansa Räsäsen kanssa samaa mieltä perusajatuksesta, että ihmisen pitää yrittää toimia oikein, ja aina lain mukaan toimiminen ei tarkoita oikein toimimista.

– Jotkut antavat tälle omalletunnolle nimen Jumala tai Raamattu. Mielestäni perusajatus kansalaistottelemattomuudesta tietyissä paikoissa on kestävä ja se on kaiken yhteiskunnallisen muutoksen ja kestävyyden avain.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat