Kansanedustaja Alatalo toteaa iloisesti laulaen: "Haistakaa paska koko valtiovalta"

4:32

Tamperelainen kansanedustaja nousi lavalle poliittisten laulujen illassa.

Kansanedustaja ja laulaja Mikko Alatalo, 65, esittää tämän artikkelin otsikon alla otteen Irwin Goodmanin vuonna 1976 julkaistusta tunnetusta protestilaulusta Haistakaa paska koko valtiovalta.

– Joku kysyi minulta, että enkös minä laula siinä itselleni. Niinhän se on, tässä on myös itseironiaa ja sitä pitää aina ollakin, Alatalo toteaa porilaisen ravintola Bar Kinon takahuoneessa ennen illan esiintymistä.

– Irwin oli minusta ihailtava protestilaulaja, eikä hän ollut minkään puolueen jäsen. Hän osasi kuvata kansan tuntoja aika kansanomaisesti.

Keskustaa edustava Alatalo muistuttaa haastattelussa myös, että Urho Kekkosen presidenttikauden alkamisesta on kulunut 60 vuotta.

– Talvet menevät Arkadianmäellä, siellä salissa, mistä Jaakko Ryhänen on todennut, että "se on paras sali, missä hän on laulanut". Kesäisin sitten tehdään enemmän keikkoja, laulaja kertoo nykypäivän kuulumisistaan.

Mikko Alatalo esittää videohaastattelussa myös kaksi muuta otetta poliittisista lauluista sekä käy läpi omaa poliittista lauluhistoriaansa.

Katso video kokonaisuudessaan otsikon alta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja