Mainos

Kansan ja presidenttiparin laulullaan hurmannut sotaveteraani Armas, 95: Olen urani huipulla

3:23

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa lauluesityksellään keskiviikkona hurmannut Armas Ilvo on vaatimaton mies. Sekä toissapäivän juhlassa että viime itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa Veteraanien iltahuudon esittänyt Ilvo on saanut ihmiset liikuttumaan kyyneliin asti aina tasavallan presidentti Sauli Niinistöä myöden.

Ilvo ei suostu ottamaan kehuja ja suosionosoituksia vastaan, vaan sanoo esiintyvänsä veteraanien sanansaattajana.

– Minä en ole mainostamassa itseäni tai keräämässä kunniaa, vaan olen iloinen, että veteraaniasia saa huomiota. Ja tässä veteraaniasiassa en kyllä pidä vakkaa kannen alla. En sen takia, että olisin parempi kuin muut, vaan on onneksi terveyttä niin paljon, että pystyn tätä vielä tekemään.  

Ilvo kehuu vuolaasti Oulussa järjestettyä kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaa.

– Kyllä se täytyy sanoa, että eilinen juhla oli hieno. Voin sanoa, että olen urani huipulla, joka nyt ei kummoinenkaan ole. Tätä Veteraanien iltahuutoa olen esittänyt yhtenätoista aiempana veteraanipäivänä Kilpisjärvellä, missä nostetaan lippu tankoon kello 12.

"Kiitin presidenttiä Linnan juhlista"

Ilvo kertoo olevansa otettu siitä, että presidentti Niinistö lähestyi häntä henkilökohtaisesti keskiviikon juhlassa.

– Presidentti tuli kiittämään ja käytin tilaisuuden hyväksi ja kiitin häntä siitä, että sain laulaa presidentinlinnassa. Ja tällainen sotaveteraani sai presidentin ja hänen rouvansa liikuttumaan kyyneliin, sen laulaessani siinä huomasin. Pääsin häntä kiittämään, ja hän oli kovasti otettu. Kyllä sitten keskustelimme muutaman sanan. Se oli presidentiltä ennen kaikkea veteraaneille kädenojennus, että meitä muistetaan.

Eikä presidentti ole ainoa, jonka Ilvo on esiintymisellään hurmannut. Veteraanijuhlan jälkeen mies ei ollut päästä pois juhlapaikalta, sillä ihmiset jonottivat päästäkseen juttelemaan hänen kanssaan.

– Kyllä siinä aikamoinen tungos tuli, kun tilaisuus oli päättynyt ja väki alkoi purkautua Oulun isosta hallista. Kaikki tutut tulivat minua tapaamaan. Mutta korostan, että eivät minua henkilökohtaisesti, vaan tämän veteraaniasian vuoksi. Ja on tärkeää, että ne veljet, jotka ovat aikaansa ja terveyttään uhranneet, tulevat huomioiduiksi.

"Ihan vain maallikko olen, vanha maalaispoliisi"

Huomiota veteraanit ovat saaneet nytkin Ilvon esiintymisen jälkeen. Ilvo kertoo, että useat mediat ovat MTV Uutisten lisäksi lähestyneet häntä.

– Toistan, että olen nyt kuin urani huipulla, vaikka en minä mitään huomiota kaipaa. Mutta on hienoa, että nuoret ovat kiinnostuneita veteraaniasioista. Ja olen huomannut, että kyllä nuoret ovat tietoisia ja haluavat olla tietoisia veteraaneista. Siinä mielessä pyrin aikaani antamaan. Mutta ihan vain maallikko olen, vanha maalaispoliisi.

Kerrotakoon vielä, että Ilvon taidot eivät rajoitu ainoastaan laulunlahjaan. Hän on nimittäin voittanut myös 14 mitalia veteraanien kansainvälisissä hiihtokisoissa.

– Ei sitä asiaa tarvitse missään mainostaa, mutta olen 14 maailmanmestaruusmitalin omistaja veteraanien hiihtokisoissa ympäri maailmaa, Amerikoista Venäjälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.