Mainos

Kansa tulistui taas uusista raiskausuutisista, allekirjoitusten määrässä räjähdysmäinen kasvu: Aloite seksuaalirikoksesta tuomittujen karkottamiseksi etenee eduskuntaan

Seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttamista ja karkotusta vaativa kansalaisaloite keräsi tänään kasaan 50 000 kannatusilmoitusta. Tavoitteena on herätellä päättäjiä näkemään kansalaisten huoli.

Seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttamista ja karkotusta vaativa kansalaisaloite on kerännyt viimeisen neljän päivän aikana noin 39 000 kannatusilmoitusta ja huima nousu jatkuu yhä. Tämän uutisen kirjoitushetkellä kansalaisaloitteella on reilut 53 000 kannatusilmoituksia.

– Tämä piikki on varmasti Oulun tapauksen aiheuttamaa, koska se on mediassa nyt niin isosti esillä, toteaa Saila Al-Jewari, joka laati kansalaisaloitteen yhdessä ystävänsä Mirja-Liisa Sulingon kanssa.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt ja siitä tuomitun on menetettävä automaattisesti jo olemassa oleva oleskelulupa.

Lisäksi vaaditaan, että maahanmuuttovirastolla täytyy olla lupa karkottaa tuomittu välittömästi. Seksuaalirikoksen vakavuus ei saisi vaikuttaa asiaan.

"Vihapuhe on ihan käsittämätöntä"

– Teimme kansalaisaloitteen vihapuheen takia eli ehkä vähän nurinkurisesta syystä. Olen itse irakilaisen kanssa naimisissa. Vihapuhe on ihan käsittämätöntä ja tällä hetkellä rasistisuus kohdistuu myös  minuun suomalaiseen, Al-Jewari kertoo.

Lakiin halutaan sisällyttää lisäksi tuomitun välitön säilöönotto, sekä pykälä, jossa käy ilmi, että seksuaalirikollisen ei ole mahdollista hakea suomen kansalaisuutta missään tilanteessa. Tähän ei vaikuttaisi, missä maassa rikos on tehty.

– Jos Suomessa olisi kunnon lait sitä varten, että suomalaiset voisivat luottaa oikeusjärjestelmään ja maahanmuuttovirastoon, niin silloin ei välttämättä tällaista kansan vihapuhekiihotusta tulisi, Al-Jewari sanoo.

"Se ei ole ehdotus lakiin vaan ehdotus lain valmisteluun"

Al-Jewari perustelee kansalaisaloitetta muun muassa Suomen kansalaisten kokemalla turvattomuudella.

Lisäksi hän nostaa esille, että seksuaalirikos on yksi pahimmista ihmiseen kohdistuvista rikoksista niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Hän ei näe mitään syytä antaa turvapaikkaa ihmiselle, joka ei kunnioita Suomen lakeja.

– Tiedämme kyllä, että ihmisoikeuslait tulevat siinä vastaan, eikä aloite ole oikein kirjoitettu. Siksi se ei ole ehdotus lakiin vaan ehdotus lain valmisteluun. Tarkoitus on, että Arkadianmäellä herätään ja nähdään, että kansalaiset ovat huolissaan, Al-Jewari, kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja