Kansa janosi antamaan mielipiteensä kellojen siirtelystä – oikeusministeriön palvelu kaatui, vaikka kyselyä ei ole edes julkaistu

Kesäaika romukoppaan 5:02

Suomalaiset intoilivat ottamaan kantaa kellojen siirtelysn loppumisesta niin, että kansalaiskyselyihin tarkoitettu palvelu kaatui. Itse kyselyä ei vielä oltu ehditty julkaista.

Katso video: Kesäaika romukoppaan!

Oikeusministeriön otakantaa.fi-palvelu jumitteli ja kaatui keskiviikkona sekä uudelleen torstaina, kun kansalaiset tulvivat palveluun vastaamaan kyselyyn siitä, pitäisikö Suomen siirtää kellot pysyvästi kesä- vai talviaikaan.

EU-komissio ehdotti eilen, että EU:ssa luovutaan kellojen siirtelystä jo ensi vuonna. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) kertoi, että ministeriö aloittaa kansalaisten kuulemisen aiheesta otakantaa.fi-palvelussa.

Sivustolle pääsi muutamia tuhansia

Itse kyselyä ei palvelussa vielä ole. Kiinnostus aiheeseen oli kuitenkin niin suuri, että oikeusministeriö jäi nuolemaan näppejään. 

– Sivustolle on päässyt muutamia tuhansia ihmisiä, mutta se on mennyt sitten jumiin niin, etteivät sinne ole ihan kaikki päässeet, vahvistaa asiantuntija Sami Demirbas oikeusministeriöstä.

Demirbas muistaa tilanteita, jolloin mediassa pinnalle ponnahtanut aihe on aiheuttanut hetkellisiä kävijäpiikkejä palvelussa.

– Mutta ei ole ollut tällaisia, mikä olisi noin pahasti hidastanut palvelua.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpäällikkö Antti Ellosen mukaan aihetta koskeva kysely tulee otakantaa.fi-palveluun syyskuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat