Kampaajat eivät kerro kaikkea asiakkailleen – tiedätkö totuuden hiusmyyteistä?

Kampaajat ovat usein yrittäjiä ja saavat tuloja usein lisäksi myös myymistään hiustenhoitotuotteista. Tästä syystä moni kampaaja jättää kertomatta asioita, jotka voisivat säästää rahaa monelta asiakkaalta. Ota selvää, mistä asioista kampaajat eivät välttämättä kerro asiakkailleen!

Hiusten leikkaaminen ei saa niitä kasvamaan nopeammin. Kampaajat suosittelevat usein latvojen leikkaamista, vaikka asiakas kasvattaisi hiuksiaan. On hyvä pitää mielessä, että säännölliset asiakkaat ovat kampaajien elannon kannalta äärimmäisen tärkeitä. Latvojen tasoittaminen ei kuitenkaan nopeuta hiusten kasvua, vaan tarkoituksena on leikata hauraat latvat pois, jotta hiukset näyttäisivät kokonaisuudessaan terveemmiltä. Hauraat latvat myös hapertuvat helposti, jolloin hiusten pituutta saattaa menettää tahtomattaankin, jos latvoja ei leikata.

Harmaiden hiusten nyppiminen ei auta. Aikoinaan uskottiin, että hiusten harmaantumisprosessia voi pitkittää nyppimällä harmaat hiukset pois. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos harmaista hiuksista haluaa päästä eroon, on hiukset värjättävä tasaisin väliajoin. Kampaajat saattavat jättää sanomatta, että yksi värihuuhtelu ei pelasta harmailta hiuksilta loppuiäksi.

Kotivärjäys ei ole tuhoon tuomittua. Jos kotona käyttää oikeita ja omille hiuksille sopivia värejä, voi hiukset värjätä turvallisesti myös kotioloissa. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että värjääkö hiuksensa kesto- vai kevytvärillä vai värihuuhtelulla – nämä eivät suinkaan ole sama asia!

Hiukset eivät totu tiettyihin tuotteisiin. Sitä ei ole tieteellisesti todistettu, että hiustenhoitorutiineja tulisi vaihtaa säännöllisin väliajoin. Vaikka kampaaja suosittelisi uusia tuotteita tasaisin väliajoin, ei se tarkoita välttämättä sitä, että hyväksi havaittuja hiustenhoitotuotteita kannattaisi vaihtaa uusiin.

Markettien hiustuotteisiin voi luottaa. Jos luottotuotteesi on markettituote, ei siitä kannata luopua vain siksi, että kampaajat harvoin itse suosittelevat marketeista ostettuja hiustenhoitotuotteita. Jos löytää omalle hiuslaadulle sopivimman tuotteen, voi sitä käyttää jatkossakin ilman epäilyksiä.

Täysin terveet hiukset eivät tarvitse ihmehoitoja. Jos hiukset ovat kunnossa, eivät ne kaipaa erityiskäsittelyä, vaikka markkinoille olisi saatu mikä ihmetuote. On hyvä pitää mielessä, että myös monet kotikonstit tepsivät hiuksiin erityisen hyvin – älä siis aliarvioi luonnonöljyjen ja avocadon voimaa hiustenhoidossa.

Lue myös:

Lähde: Blackdoctor

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat