Kallein koskaan tehty Bond-elokuva? Tiesitkö nämä faktat tulevasta agenttirainasta

Lokakuussa ensi-iltaan tulevan James Bond -elokuvan ympärillä käy kova kuhina jo nyt. Mutta tiesitkö nämä seikat tulevasta elokuvasta?

1. Elokuvan nimi SPECTRE on lyhenne sanoista Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion. Suomeksi se kääntyy  Vastavakoilun, Terrorismin, Koston ja Kiristyksen Järjestöksi.

2. SPECTRE:stä kuultiin ensimmäisen kerran vuonna 1962 ilmestyneessä ensimmäisessä Bond-elokuvassa Salainen agentti 007 ja tohtori No. 

3. SPECTRE on vilahtanut myös monissa muissa Bond-elokuvissa. Pahamaineinen järjestö vilahtaa tavalla tai toisella Älä kieltäydy kahdesti (1983)- , Pallosalama (1965)- , Elät vain kahdesti (1967)-, Salainen agentti 007 Istanbulissa (1963)-, Timantit ovat ikuisia (1971)- ja Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969) - elokuvissa.

4. SPECTRE on saanut inspiraationsa Mafiasta.

5. 007-elokuvia parodioivissa Austin Powers -elokuvissa esiintyy Dr. Evil, jonka hahmo pohjautuu Ernst Stavro Blofeldiin, SPECTRE:n johtajaan.

6. Tuleva elokuva on kallein koskaan tehty Bond-filmatisointi. On arvioitu, että elokuvaan käytetään noin 300-350 miljoonaa dollaria. 

7. Uudessa elokuvassa Bond ajaa Aston Martin DB 10:ä. Automerkin johtaja kirjoitti raannoin virallisella Twitter-tilillään, että auto on suunniteltu vain James Bondille ja sarjaa on tehty vain 10 kappaletta. Se on DB-sarjan ainutlaatuisin ja ylellisin koskaan tehty auto.

8. Elokuvaa on kuvattu samoissa paikoissa kuin vuonna 1987 valmistunutta Bond-filmiä 007 vaaran vyöhykkeellä, jonka pääosaa näytteli Timothy Dalton. Molempia elokuvia on kuvattu Marokossa, Pariisissa ja Itävallassa.

9. Monica Bellucci, 50, on vanhin koskaan Bond-elokuvassa esiintynyt Bond-tyttö. 

10. Elokuvan oli tarkoitus aluksi ohjata Batman-elokuvista tuttu ohjaaja Christopher Nolan. Lopulta vuonna 2012 ilmestyneen Skyfall-elokuvan ohjannut Sam Mendes päätti hypätä ohjaajan saappaisiin jälleen.

11. Fanikunnassa on jo vuosia kiertänyt teoria, jonka mukaan Bondin koodinimi 007 annettaisiin erityisille agenteille aina sukupolvesta toiseen, eikä vain ja ainoastaan yhdelle henkilölle. Näin myös Bond-elokuvien jatkumo olisi looginen, sillä tähän mennessä Bondia on näytellyt kuusi eri näyttelijää.

12. Tuleva elokuva on jo neljäs Bond-raina, jossa esiintyy Daniel Craig Bondina. 

13. Bond-elokuvat eivät olisi Bond-elokuvia ilman tunnistettavaa tunnuskappaletta. Tulevaan elokuvaan on ollut useita halukkaita: Ainakin Lana Del Rey, Sam Smith, Rihanna, Sia ja  Ed Sheeran ovat kaikki olleet ehdokaslistalla.

14. Elokuvan pahista esittää Christopher Waltz. Hän nousi maailmanmaineeseen toisesta pahiksen roolista näyteltyään Quentin Tarantinon Kunniattomat Paskiaiset -elokuvassa ilkeää natsieverstiä Hans Landaa.

15. Samaisessa Tarantinon elokuvassa näytteli myös tulevassa Bond-elokuvassa hurmaava Léa Seydoux. Hän ja Waltz näyttelivät yhdessä Kunniattomat paskiaiset -elokuvan avauskohtauksessa.

Lähde: imdb.com




Lue myös:

    Uusimmat