Mainos

Kallein helsinkiläisasunto on yksiö Kaivopuistossa

Helsingin halvimmilla alueilla asunnot kallistuvat hitaammin kuin muualla Helsingissä. Kalleimmat asuinalueet kallistuvat muita nopeammin.

Helsingin kaupungin tietokeskus julkisti tilastot, joista selviää asuntojen neliöhinnan kehitys kaupungin eri alueilla vuosien 2000-2011 välillä.

Kaupungin kalleimmat alueet ovat ydinkeskustassa, halvimmat Itä-Helsingissä. Kalleimpien alueiden keskihinnat ovat nousseet enemmän kuin halvimpien asuinalueiden. Siinä missä Jakomäessä asunnot ovat kallistuneet 65 prosenttia vuosituhannen alusta, Kaartinkaupungissa neliöhinta on kasvanut 124 prosenttia.

Asuntojen hinnat ovat vuosien 2000-2011 vähintään kaksinkertaistuneet Helsingin keskustassa, Kaartinkaupungissa, Punavuoressa, Ruoholahdessa, Länsi-Pasilassa, Pikku-Huopalahdessa, Sörnäisissä, Etu-Vallilassa, Kalliossa, Hakaniemessä, Toukolassa ja Herttoniemessä.

Lievintä hintojen nousu on ollut Koskelassa, jossa asuntojen hinnat ovat nousseet noin 59 prosenttia ja Tammisalossa, jossa nousua on ollut vain 46 prosenttia.

Halvimmalla pääsee isosti itään

Helsingin kalleimmilla alueilla, Kaartinkaupungissa, Kaivopuistossa, Kruununhaassa, Eirassa ja Punavuoressa hinnat ovat vähintään kaksinkertaistuneet. Kaikkein kallein tapa hankkia oma asunto Helsingistä on ostaa Kaartinkaupungista tai Kaivopuistosta yksiö; niissä neliöhinta nousee yli 6000:n euron.

Helsingin halvimmilla alueilla, Mellunmäessä, Pihlajamäessä, Myllypurossa, Kontulassa ja Jakomäessä asuntojen neliöhinnat ovat nousseet kymmenessä vuodessa 65-73 prosenttia.

Halvimmat asunnot löytyvät idästä ja ovat isokokoisia. Jakomäestä saa yli kolmen huoneen asunnon alle 2 000:n euron neliöhinnalla.

Asuntojen keskihinta koko Helsingissä on noussut reilut 75 prosenttia vuodesta 2000. Helsinkiläisasunnon keskimääräinen hinta on 3 693 euroa neliömetriltä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.